Bosnu i Hercegovinu večeras čeka važan žrijeb: Sve o novoj Ligi nacija

0
A. S.
Bosnu i Hercegovinu večeras čeka važan žrijeb: Sve o novoj Ligi nacija
Arhiv / Edin Džeko

Bosnu i Hercegovinu večeras čeka žrijeb Lige nacija, takmičenja koje je izuzetno bitno zbog potencijanog baraža za Europsko prvenstvo 2024. godine. 

Večeras od 18 sati čeka nas žrijeb za Ligu nacija za sezonu 2022/23.

U pitanju je treće izdanje Lige nacija, takmičenja koje je izuzetno značajno zbog potencijalnog baraža za odlazak na Euro 2024. godine.

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Zmajevi će biti u Ligi B, nakon što smo neslavno završili nastup u Diviziji A. BiH je bila u grupi sa Italijom, Nizozemskom i Poljskom i osvojili smo svega dva boda, po jedan protiv Italije u gostima i Nizozemske na Bilinom polju.

U našoj Ligi B reprezentacije su raspoređenje u četiri "šešira", a Bosna i Hercegovina je u šeširu broj 1.

Jedan od rivala nam može biti i Srbija, koja je u trećem šeširu, što znači da možemo da dobijemo - sva tri lošija na papiru protivnika.

U prvom šeširu su pored BiH još Ukrajina, Švedska i Island, i to su tri selekcije sa kojima Zmajevi neće sigurno igrati.

U šeširu broj 2 su Finska, Norveška, Škotska i Rusija.

U šeširu broj 3 su Srbija, Izrael, Rumunija i Irska, a u najslabijem četvrtom su Slovenija, Crna Gora, Albanija i Armenija.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras će na žrijebu u Montreauxu od 18 sati saznati protivnike u Ligi Nacija koja počinje u junu naredne godine.

Izvlačenje neće biti u direktnom TV prijenosu u Bosni i Hercegovini, ali ni u regionu. Razlog za to je što još uvijek niko nije otkupio prava na prenos svih utakmica reprezentacije BiH.

UEFA je objavila konkurs za TV prava od 2022. do 2028. godine. On uključuje kvalifikacije za EURO 2024 i 2028 i glavni turnir Europskog prvenstva, EURO kvalifikacije za SP 2026, te Ligu Nacija u sezonama 2022./2023., 2024./2025. i 2026./2027.

Do kraja godine se očekuje da će biti poznato ko je otkupio prava. Do sada je TV prava imao SportKlub, odnosno Nova BH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije