Bosanska modra kolonija igra utakmicu života: Dinamo večeras za zimu u Evropi

Radiosarajevo.ba
Bosanska modra kolonija igra utakmicu života: Dinamo večeras za zimu u Evropi
Foto: EPA-EFE / Izet Hajrović
Utakmice četvrtog kola UEFA Europske lige igraju se danas, a veliku priliku da nakon 40 godina prezime u Evropi imat će fudbaleri zagrebačkog Dinama.

Ekipa koja ove sezone igra na bosanski pogon ugostit će Spartak iz Trnave na svom Maksimiru. Amer Gojak, Izet Hajrović i Luka Menalo žele osvojiti makar jedan bod protiv Slovaka i tako doći do deset bodova koji im garantuju zimu u Evropi.

Dinamo će biti veliki favorit u ovoj utakmici, a shodno tome kladionica Mozzart pobjedu Dinama nagrađuje kvotom 1.25, za remi je predviđena kvota 5.80, dok je kvota na pobjedu Spartaka iz Trnave 12.00.

Bit će zanimljivo vidjeti i kako će odigrati Lazio našeg Senada Lulića u susretu s francuskim Olympiqueom iz Marseillea. Kvota na trijumf Lazija je 1.65, na neriješen rezultat 4.00, a na pobjedu Marseillea 5.10.

Ognjen Vranješ i njegov Anderlecht gostovat će kod Fenerbahčea, a kvota na trijumf domaćina je 1.95. Kovta na remi u ovom duelu je 3.50, a na trijumf Anderlechta 3.90.

Prve utakmice na rasporedu su u 16 sati i 50 minuta, dok se većina duela igra u 18:55 i 21:00.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije