Bosancu na klupi hrvatskog prvoligaša dijagnosticiran rak, ali nastavlja voditi ekipu

0
Radiosarajevo.ba
Bosancu na klupi hrvatskog prvoligaša dijagnosticiran rak, ali nastavlja voditi ekipu
Radiosarajevo.ba / Mario Kovačević

Hrvatski prvoligaš Varaždin saopćio je da je njegovom treneru Mariju Kovačeviću dijagnosticiran karcinom, ali da će on unatoč tome ostati na klupi i voditi ekipu.

"Treneru Mariju Kovačeviću dijagnosticiran je karcinom na predjelu plućnog krila te je dogovoreno daljnje lječničko postupanje. Bolest ne sprječava trenera u svakodnevnom vođenju momčadi te će nastaviti voditi prvu momčad u nastavku sezone", objavio je NK Varaždin.

Kovačević (48), rođeni Jablaničanin, ranije je vodio Međimurje, Polet i Podravinu, a u Varaždinu je bio u još dva mandata - u sezoni 2017./18. i sezoni 2021./22.

Žetva očarala Sarajevo: Na sceni NPS izveden balet kojim je sve počelo prije 74 godine

Žetva očarala Sarajevo: Na sceni NPS izveden balet kojim je sve počelo prije 74 godine

Varaždin je vodio na 90 utakmica i ostvario 46 pobjeda uz 22 remija i 22 poraza.

Njegov Varaždin je jedan od najvećih hitova HNL-a i nalazi se na šestom mjestu.

Obavijest za javnost i medije NK Varaždin. #nkvarazdin

Posted by NK Varaždin on Friday, November 10, 2023

"Ako se tokom liječenja ukaže potreba za bolničkim liječenjem, klub će pronaći i predstaviti odgovarajuće rješenja za vrijeme eventualnog izbivanja trenera Kovačevića.

Klub na čelu s upravom, svim članovim stručnog štaba te nogometašima Varaždina srcem stoji uz svog trenera kojem ćemo dati maksimalnu podršku tokom liječenja, uz želju za brzim i potpunim oporavkom.

Nogometni klub Varaždin ovim putem moli medije i zainteresiranu javnost da poštuju trenerovu privatnost tokom rješavanja ovog zdravstvenog izazova", stoji u saopćenju hrvatskog prvoligaša.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije