Bosanac napravio čudo u Kragujevcu, pa ostao u šoku: "Nikad u životu to nisam vidio"

0
Radiosarajevo.ba
Bosanac napravio čudo u Kragujevcu, pa ostao u šoku: "Nikad u životu to nisam vidio"
Foto: MN Press / Feđa Dudić

Bh. trener Feđa Dudić, koji s klupe uspješno vodi Radnički iz Kragujevca, izrazio je nezadovoljstvo što njegov fudbaler Milutin Vidosavljević nije mogao da igra protiv Čukaričkog.

Radnički iz Kragujevca je apsolutni hit srbijanskog prvenstva i nakon "lude" pobjede nad Čukaričkim (4:3) sve su bliži "izlasku" u Europu. Nakon nova tri boda, Radnički zauzima četvrto mjesto na tabeli i ima dobre šanse da tu i ostane, međutim, uprkos pobjedi trener Feđa Dudić požalio se na pravilo koje ga je potpuno zbunilo.

Milutin Vidosavljević, jedan od najboljih fudbalera Radničkog ove sezone, nije mogao da igra protiv Čukaričkog - pošto je došao iz ovog kluba. Nije u pitanju posudba, nego transfer, ali je uprkos tome ubačena čudna klauzula da ne može da igra protiv svog nekadašnjeg kluba.

Šest ljiljana u plavom štitu: Na današnji dan usvojeni zastava i grb Republike Bosne i Hercegovine

Šest ljiljana u plavom štitu: Na današnji dan usvojeni zastava i grb Republike Bosne i Hercegovine

"Vidosavljević nije imao pravo da igra, zbog čega sam ogorčen. To samo ovdje u Srbiji ima, da igrač koji potpiše za drugi klub nema pravo nastupa. To nigdje u životu nisam vidio, niti sam čuo. U redu je da je posuđen i nema pravo da nastupa protiv kluba iz kojeg je došao, ali ovo nisam nigdje video...", rekao je Dudić na konferenciji za medije.

Sportski director Radničkog Slavko Perović objasnio je da taj detalj u ugovoru nije pravno obavezujući, pošto se ne može zabraniti fudbaleru da igra protiv drugog kluba, ali ističe da je Radničkom važnija "riječ" od svega na papiru.

Feđa Dudić otvoreno: "Liga nam je slabija nego prije dvije godine, ne kajem se zbog FK Sarajevo"

Feđa Dudić otvoreno: "Liga nam je slabija nego prije dvije godine, ne kajem se zbog FK Sarajevo"

"Kada se nešto dogovorimo, nama papir ne treba. To je džentlmenski dogovor dva kluba. Čukarički je više puta bio korektan prema nama i nije se postavljalo pitanje da li ćemo održati riječ iako je bila mnogo važna utakmica protiv direktnog rivala. Mi se Boga plašimo i vjerujemo da je fudbal pošten. Data riječ treba da se poštuje i za nju ne treba papir. Fudbal nam na kraju uvijek vrati ono što smo zaslužili", kazao je Perović.

I bez Vidosavljevića, strijelca osam golova ove sezone, Radnički je došao do pobjede na "Čika Dači" zbog koje će cijena bh. treneru samo porasti.

Za Feđu Dudića već se interesuje Hajduk iz Splita.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije