Bosanac brani Slovenca Srbina od Hrvata ustaše

Radiosarajevo.ba
Bosanac brani Slovenca Srbina od Hrvata ustaše
Twitter / Bosanac brani Slovenca Srbina od Hrvata ustaše

Fašizam u Hrvatskoj ponovo na djelu. Mediji u ovoj zemlji donijeli su detalje nakon derbija između Dinama i Hajduka odigranog u Splitu u 25. kolu HT Prve lige u kojoj je tim iz Zagreba osvoji sva tri boda (2:0) i dodatno se odvojio na vrhu tabele sa 17 bodova prednosti.

Zagrepčani  je do pobjede došao golovima u drugom poluvremenu, ali se glavna scena dogodila poslije utakmice kada su igrači Dinama otišli do južne tribine Poljuda pozdraviti Bad Blue Boyse.

U trenutku kada su Plavi razmišljali da li će dati dresove navijačima, oglasio se kapiten Dinama Ademi koji je rekao da se bace dresove navijačima:

“Dajte im dresove, je*o vas ja”, kazao je Ademi, prenosi Index. 

Među njima je bio i Slovenac Petar Stojanović. Međutim, Dinamovom beku dres je vraćen vjerovatno jer je pravoslavac, što je razljutilo njegovog saigrača i komandanta odbrane Dinama Bosanca Emira Dilavera.

Nogometaš Dinama slao je u odbranu Slovenca Srbina od Hrvata ustaša i oglasio se na Instagramu.

“A mi?? Mi možemo biti tužni samo jer pojedinci naši navijači vrijeđaju naše saigrače kad im se dres dadne… Neće dres je*e ti mater, svaka čast”, napisao je Dilaver na ovoj društvenoj mreži.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije