Borac pred praznim tribinama dočeuje Široki

Radiosarajevo.ba
Borac pred praznim tribinama dočeuje Široki


U derbi susretu 4. kola Premijer lige BiH fudbaleri banjalučkog Borca će u subotu TV prenos, ali pred praznim tribinama ugostiti ekipu Širokog Brijega.

Nakon tri startne pobjede od Banjalučana se očekuje da ostvare novi trijumf, koji bi ih učvrstio na čelu tabele.

"U susret sa Širokim ulazimo maksimalno ozbiljno. Biće ovo teška utakmica protiv veoma dobrog protivnika, ali mislim da smo spremni i da možemo da dođemo do nove pobjede. Imamo znanja i mudrosti da savladamo Hercegovce, a jedino što će nam nedostajati su naši navijači. Ali, ovo je posljednja utakmica bez publike, tako da ćemo u nastavku prvenstva imati podršku i s tribina", rekao je Velimir Stojnić, trener Borca.

Strateg Banjalučna je dodao da njegov tim igra odlično iako to mnogi nisu očekivali:

"Rezultati na početku sezone su iznenađenje za sve, osim za nas. Radili smo dobro na pripremama i ovo je samo rezultat uloženog truda."

Dobru atmosferu iz svlačionice i samopouzdanje svih igrača prenio je Nemanja Bilbija, mladi napadač "crveno-plavih":

"Igramo protiv jake ekipe, ali puni smo samopouzdanja. Iako nećemo imati podršku navijača mislim da možemo, uz timsku igru, do nove pobjede."

Na "Pecari" je susret s liderom okarakteriziran iznimno važnim za nastavak natjecanja, a bod ili tri bi momčad Ivice Barbarića zadržali u gornjem domu tablice uoči zaostalog susreta protiv Slavije iduće srijede na domaćem travnjaku.

"Borac je u prva tri kola pokazao kvalitetu. Uzeo je maksimalnih devet bodova i na nama je zadatak da mu prekinemo tu seriju. Istina, neće biti lako. Možda je za nas olakotna okolnost što se susret igra bez nazočnosti gledatelja, neće biti pritiska, premda je Borac jedan od korektnijih domaćina u ligi. Mi smo sa druge strane maksimalno motivirani i spremni iznenaditi Borac na njegovom travnjaku. Bod bi nas zadovoljio, premda se ne libim kazati da u Banjaluku idemo po sva tri boda", kazao je Dalibor Šilić, kapetan Širokobriježana.

Trener Barbarić uoči susreta sa Borcem nema prevelikih problema sa igračkim kadrom. Izostat će tek lakše ozlijeđeni Argentinac Martinez i Mario Ljubić. U momčad se vraća Hrvoje Mišić koji je odradio kaznu.

Dvije ekipe, koje su uz Sarajevo, najviše razočarale startom u Premijer ligi sastaju se na Tušnju.

U narušenoj atmosferi i poljuljanog samopouzdanja Čelik gostuje u Tuzli gdje je tradicionalno teško dolazio do bodova.

"Maksimalno smo se pripremili i nadamo se najboljem. Sigurno je da neće biti lako, posebno što i Sloboda nije najbolje otvorila sezonu. Igrat ćemo otvoreno, vjerujem da će igrači dati sve od sebe, a osvajanje jednog boda zadovoljilo bi naša ambicije", kaže Amir Japaur, pomoćni trener Čelika.

Zbog povreda u Tuzlu neće putovati vezni igrač Adnan Zahirović i napadač Jasmin Smriko. U kombinaciji će biti i Fil Džekson koji se nakon nesporazuma sa Upravom u ponedjeljak priključio ekipi.

"Doveli smo se u poziciju da nam je svaka utakmica biti ili ne biti. Zeničane moramo savladati ako hoćemo da mirnije uđemo u naredne duele. Međutim, i Čelik će tražiti slamku spasa, a na nama je da mu pomrsimo račune i da ubilježimo prvi ovosezonski trijumf", kaže Adnan Osmanhodžić, trener Slobode.

Stručni štab Slobode na raspolaganju ima sve nogometaše koji su generalnu provjeru imali u Donjim Vukovijama gdje su savladali domaću Mladost 1:0.

Ekipa Veleža koja ne pamti bolji start u Premijer ligi, dočekuju Laktaše.

"Mi u svakoj utakmici idemo na pobjedu, pa tako i danas. Želimo upisati nova tri boda i nakon četvrtog kola ostati neporaženi. U prošlom kolu u Sarajevu smo odigrali fantastičnu utakmicu, gdje smo prvo poluvrijeme dominirali mi, drugo poluvrijeme Sarajevo, ali sve u svemu bila je to jedna sjajna utakmica kakvih treba biti više u premier ligi, nadam se da će tako biti i danas. Mi ćemo igrati napadački i ponovo nastojati da pokažemo svoj kvalitet te se nadam na kraju slaviti pobjedu", rekao je za Sportin.ba šef stručnog štaba Rođenih Abdulah Ibraković.

U subotu su na rasporedu još susreti Rudar - Zvijezda, Modriča - Leotar i Travnik - Slavija, derbi susret kola između Željezničara i Zrinjskog igra se u nedjelju, a susret Olimpik - Sarajevo je odgođen zbog nastupa Bordo tima u posljednjem pretkolu Lige Evrope.

nezavisne.com/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije