Borac ispustio prve domaće bodove: Širokobriježani minut prije kraja došli do boda

0
Radiosarajevo.ba
Borac ispustio prve domaće bodove: Širokobriježani minut prije kraja došli do boda
Foto: Mondo.ba / Borac - Široki Brijeg

Borac je gotovo cijelim tokom utakmice večeras vodio protiv Širokog Brijega, koji je na kraju ipak osvojio bod pogotkom minut prije kraja, koji je postigao rezervista Ikić. Završilo je 1:1. 

Skupo su koštale propuštene prilike Borac, što je kaznio tim s Pecare i na kraju došao do boda, iako je cijeli meč bio bez ijedne stopostotne šanse. 

Tako je Borac ispustio prve bodove u Banjoj Luci, pošto je ovo prvi remi u osam utakmica. U prethodnih sedam je tim Vlade Jagodića upisivao pobjede. 

Puno je bolje tim Vlade Jagodića ušao u ovaj meč i od samog starta je pravio pritisak na gol Širokog, a šanse su se nizale. 

Prvi je prijetio Brtan, čiji je udarac izblokiran, da bi potom Meleg iz odlične pozicije poslao loptu visoko preko gola očajnim udarcem. 

Nakon toga prijeti i Zakarić jako lijepim pokušajem iskosa s desne strane, ali brani večeras sjajni Miškić na golu Širokobriježana. 

Ipak, za Miškića nije bilo spasa u 14. minuti kada nakon sjajnog prodora Jove Lukića i njegovog dodavanja mrežu tima s Pecare trese Ziljkić za 1:0. 

Nastavio je Borac napadati i nakon toga, dok je Široki u prvom poluvremenu prijetio samo udarcem Radeljića iz slobodnjaka s velike distance. Posljednja velika prilika u prvom dijelu viđena je u 38. minuti, kada je Subić fantastično prošao po strani, a na kraju je ponovo sjajno reagovao Miškić. 

U drugom dijelu je Široki bio nešto otvoreniji prema naprijed, ali nije uspijevao stvoriti stopostotnu priliku pred golom Pavlovića. Toni Jović je u 57. minuti bio u dobroj šansi, ali je sa 20-ak metara šutirao pored gola domaćina. 

Nakon toga je Zakarić imao dvije velike prilike u rasponu od pet minuta, ali prvo ga je zaustavio briljantni Miškić, a potom blokirao Radeljić u 70. minuti. 

Pervan je imao lijepu šansu u 73. minuti, namjestio se na desnu nogu, ali je opet loše šutirao i lopta je otišla preko gola. Desetak minuta prije kraja izvrsno je iz daljine šutirao Dujaković, a Miškić je na gol liniji uspio nekako zaustaviti loptu. 

Kada se činilo da će završiti pobjedom Borca, ukazao se rezervista Ikić i u 89. minuti sjajno pogodio glavom nakon centaršuta s lijeve strane i postavio 1:1. 

Borac je tako ostao četvrti sa 28 bodova, a Široki je odmah iza sa 25, prenosi SCSport. 

Premijer liga BiH, 16. kolo: 

Borac – Široki Brijeg 1:1 (Ziljkić 14’ / Ikić 89’) 

Borac: Pavlović, Jovanović, Dujaković, Subić, Milojević, Meleg (Čavić), Brtan, Vojnović, Ziljkić (Kujundžić), Zakarić, Lukić (Kajkut). 

Široki Brijeg: Miškić, Medić (Vukoja), Obšivač, Ćorić, Marić, Stanić, Radeljić, Jurić (Ikić), Pervan (Begić), Jurilj (Brekalo) i Jović (Angelov).

Standings provided by SofaScore LiveScore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Najnovije