Bolje majka nego dva oca: Hertha osudila homofobni transparent navijača

Anadolija
Bolje majka nego dva oca: Hertha osudila homofobni transparent navijača
/ Twitter
Uprava fudbalskog kluba Hertha Berlin kritikovala je grupu svojih navijača koji su na subotnjem meču Bundeslige protiv Kölna na tribinama razvili veliki transparent sa porukom usmjerenom protiv LGBT populacije.

Na navijačkom transparentu dugom 50 metara pisalo je 'WH96: Bolje majka, nego dva oca', a poruka je upućena navijačkoj grupi Kölna 'Die Wilde Horde 1996'.

Posredstvom društvene mreže Twitter, Uprava berlinske Herthe poručila je svojim navijačima da “ne rade gluposti“ i naglasila da je riječ o fudbalskom klubu koji se uvijek distancirao od svake vrste diskriminacije.

Navijački transparent izazvao je uglavnom negativne kritike na društvenim mrežama u Njemačkoj.

Paul Keuter, član uprave berlinskog tima čiju kapitensku traku nosi najbolji strijelac ekipe Vedad Ibišević, poručio je kako klub "nema nikakve veze sa tom glupom diskriminacijom".

Fudbalski savez Njemačke pokrenuo je istragu o tom slučaju, potvrdio je zvaničnik te kuće Anton Nachreiner za list 'Express'.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije