Blažević zadovoljan sa četiri boda iz naredne dvije utakmice

Radiosarajevo.ba
Blažević zadovoljan sa četiri boda iz naredne dvije utakmice

Još deset dana ostalo je do nastavka kvalifikacija za odlazak na svjetsko prvenstvo u Južnoj Africi naredne godine.
Kvalifikacija koje bi zlatnim slovima mogle biti upisane u historiju našeg nogometa.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine ima otvoren put ka drugom mjestu u grupi te plasmanu u baraž a uz malo sreće, u Južnu Afriku možemo direktno kao prvoplasirani u našoj grupi.

Selektor Blažević je trenutno fokusiran samo na utakmicu u Armeniji 5. septembra.

"Ne očekujem niti malo laku utakmicu niti malo lak zadatak u Armeniji. Mi se pripremamo na jedan sistematski način i nadam se da ćemo do 5. septembra biti u optimalnoj formi. Za sada imam brigu od Armenaca a tek poslije ću misliti o Turcima", rekao je selektor Blažević na početku razgovora za Sportin.ba.

Ćiro zadovoljan formom bh. reprezentativaca

"Posebno me veseli forma Miralema Pjanića koji je nakon utakmice sa Iranom proradio u Lyonu. U Armeniji zbog žutih kartona neće biti nazočan Zvjezdan Misimović tako da je Pjanićeva forma razlog našeg optimizma", rekao je Ćiro i dodao: "Nadam se da će svi igrači do utakmice u Armeniji biti zdravi i da neće biti povreda te da mogu odgovoriti na najefikasniji način u ovim zahtijevnim susretima."

Vezano: Pjanić strijelac u pobjedi Lyona

Selektor se osvrnuo i na neigranje Safeta Nadarevića u turskom Eskisherisporu....

"Čuo sam da Nadarević ne igra, ne bih ulazio u detalje jer je to vrlo delikatno, morao bih biti upućen u sve pojedinosti. Samo mogu reći da me čudi što ne igra, to je malo što se u Bosni kaže, šuhveli" sumnjv je Blažević kojeg brine i pozicija golmana.

"Brine me svaka pozicija i utakmica u cjelosti me brine, kakav bih ja bio selektor da se ne brinem? Samo briga može riješiti neke probleme koji su nazočni, a imamo ih dosta", prokomentarisao je Blažević pitanje da li ga brine pozicija golmana.

"Sa tri iz Armenije i bodom u Zenici bi bio zadovoljan. Kalkulacije u nogometu su nezahvalna stvar, bitno je da i idemo etapu po etapu. Prvo idemo u Armeniju a onda dočekujemo Tursku i te dvije utakmice će dati odgovor na naše stanje na tabeli", rekao je selektor Blažević za Sportin.ba

sportin.ba/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije