Blažević: Teško bih doživio poraz

Radiosarajevo.ba
Blažević: Teško bih doživio poraz

Foto: RadioSarajevo.ba

"Pred nama je kompleksan zadatak i upotrijebiću sav svoj uticaj na igrače da pobijede u večerašnjoj utakmici sa selekcijom novinara, jer bih eventualni poraz ili neriješen rezultat teško doživio", rekao je Miroslav Blažević, selektor fudbalske reprezentacije BiH.

Prijateljska utakmicu između bh. tima i selekcije novinara BiH biće igrana večeras s početkom u 20.15, na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović - Hase" u Sarajevu. Selektor je istakao kako za njega ova utakmica nema revijalni karakter, te da očekuje veliki nogometni spektakl.

"Iako nas vi novinari često ocjenjujete, kritizirate, ali i hvalite, sada smo na suprotnim stranama. Istina je da, uprkos svemu, antagonizam postoji i primijetio sam da naši protivnici ništa ne prepuštaju slučaju. Vrijedno se spremaju, a čak su poslali svoje špijune i na pres-konferenciju", kazao je Blažević u svom stilu.

I pred ovu utakmicu, prvi čovjek bh. selekcije imao je problema sa sastavom zbog povreda igrača.

"Moram priznati da sam u velikoj dilemi. Na Emira Spahića sigurno ne mogu računati, a dvoumim se još između Zvjezdana Misimovića i Miralema Pjanića. Misimović će možda odigrati jedno poluvrijeme, a za meč sa Omanom će biti potpuno spreman. Inače, ovo je standardna formacija koju koristim i u kvalifikacijskim susretima i neću da mi izostanak nekih igrača bude alibi za neuspjeh. I bez četvorice smo uspjeli pobijediti Belgiju, pa ne vidim zašto bi sada bilo drugačije", ističe Blažević.

U taboru "novinara" je sve spremno za ovaj veliki meč, a Dragan Jović, selektor novinarske selekcije, nada se da će neki od njegovih igrača u budućnosti zaigrati za A tim.

"Primijetio sam veliki entuzijazam kod naših fudbalera iz Premijer lige BiH, jer žele da se nametnu selektoru Blaževiću. Koliko god da je naša liga slaba, toliko imamo kvalitetnih pojedinaca. Najbolji primjer je Vlastimir Jovanović, igrač Slavije, koji se odlično pokazao u utakmici sa Uzbekistanom", kazao je Jović.

On je naglasio da je tražio slabe tačke našeg državnog tima, ali da ih nije pronašao.

"Selektor Blažević je odlično ukomponovao tim i nadam se da ćemo im uspjeti pružiti dostojan otpor. U ovom meču 'glumićemo' Tursku i cijelu igru smo zasnovali na tom konceptu, jer BiH s njima igra na 'Koševu'. Nadam se povoljnom rezultatu, a on podrazumijeva samo da ne izgubimo", završava Jović.

Najmlađi igrač novinarske selekcije je sedamnaestogodišnji Muhamed Mujić, koji nastupa za Slobodu, a smatra da je ovo vrhunac njegove karijere.

"Zaista mi je velika čast igrati protiv velikih zvijezda poput Edina Džeke, Zvjezdana Misimovića i Sejada Salihovića. Sigurno ćemo dati sve od sebe da odigramo najbolje što znamo i da se predstavimo u najboljem svjetlu", kaže Mujić.

Beriz Belkić, predsjedavajući Predstavničkog doma parlameta BiH, upriličio je prijem za bh. reprezentativce i tom prilikom im poželio sreću u kvalifikacionim utakmicama za odlazak na SP u Južnoafrčku Republiku.

Ćiro odabrao sastav

Miroslav - Ćiro Blažević odredio je prvih 11 koji će večeras istrčati na teren, a to su: Nemanja Supić, Adnan Mravac, Safet Nadarević, Boris Pandža, Sejad Salihović, Sanel Jahić, Elvir Rahimić, Samir Muratović, Miralem Pjanić ili Zvjezdan Misimović, te Edin Džeko i Senijad Ibričić.

nezavisne.com/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije