Blanc odlazi s francuske klupe

Radiosarajevo.ba
Blanc odlazi s francuske klupe

Predsjednik Francuskog nogometnog saveza (FFF) Noël La Graët odlučio je da neće produžiti ugovor sadašnjem selektoru "tricolora" Laurentu Blancu, a na njegovo mjesto želi dovesti Arsenea Wengera, piše Le Journal du dimanche.

Blancu ugovor ističe nakon ovogodišnjeg Evropskog prvenstva, a sam je izrazio želju da njegova budućnost bude riješena prije takmičenja u Poljskoj i Ukrajini. Međutim, odluka je, tvrdi Le JDD, već donesena - Francuze će u kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2014. povesti noviselektor .


Iako je ranije tvrdio da će nastavak saradnje s Blancom ovisiti o rezultatu reprezentacije na Euru, Le Graët je, navodi isti izvor, već odlučio da produženja ugovora s bivšim trenerom Bordeauxa neće biti. Umjesto njega, prvi čovjek francuskog nogometa bi na čelu reprezentacije volio vidjeti menadžera Arsenala Arsenea Wengera od kojeg zasad nema nikakvih komentara na ovu temu.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije