Bizaran slučaj: Legendarni golman kažnjen nakon što je motornom pilom oštetio susjedovu garažu

0
Radiosarajevo.ba
Bizaran slučaj: Legendarni golman kažnjen nakon što je motornom pilom oštetio susjedovu garažu
Foto: EPA - EFE / Jens Lehmann

Bivši golman njemačke fudbalske reprezentacije Jens Lehmann (54) kažnjen je na sudu u rodnom gradu Starnbergu nakon što je motornom pilom oštetio susjedovu garažu, objavila je njemačka agencija DPA.

Sud je izrekao ukupnu novčanu kaznu od 420.000 eura (821.448 KM) za oštećenje imovine, uvredljivo ponašanje i pokušaj prevare.

Okolnosti ovog incidenta prilično su neobične, a njemački mediji su opisali suđenje kao jedno od najbizarnijih u protekloj godini. Lehmann se naime, posvađao sa susjedom oko garaže, rekavši da mu garaža zaklanja pogled na jezero iz njegove kuće.

Ramo Isak razgovarao s čelnikom MUP RS nakon napada na bošnjačke povratnike - evo šta su dogovorili

Ramo Isak razgovarao s čelnikom MUP RS nakon napada na bošnjačke povratnike - evo šta su dogovorili

Bivši golman Schalkea, Milana, Borussije Dortmund, Arsenala i Stuttgarta je provalio u susjedovu garažu uz jezero Starnberg u Gornjoj Bavarskoj i zarezao jednu od greda. Lehmanna je na djelu uhvatila nadzorna kamera koja je snimala rezervnom baterijom, unatoč tome što je Lehmann izvukao strujni kabal kamere prije nego što je provalio u garažu.

Lehmann je priznao da je ušao u garažu s motornom pilom u ruci, ali i kako se više ničega ne sjeća.

"Nema sumnje da su optužbe protiv bivšeg njemačkog reprezentativca istinite," rekao je javni tužitelj Stefan Kreutzer.

Lehmann je s njemačkom reprezentacijom osvojio srebro na Svjetskom prvenstvu 2002. godine, te bronzu na SP-u četiri godine kasnije. Ima i srebro s EP-a 2008. Ukupno je golu "Elfa" upisao 61 nastup.

Nakon završetka karijere jedno je vrijeme bio trener golmana u Arsenalu, pomoćni trener u Augsburgu, a kraće vrijeme je bio i član je uprave Herthe. Ondje je otpušten nakon nedoličnog komentara o tamnoputom komentatoru Sky TV-a, bivšem igraču Dennisu Aogou, za što se kasnije izvinio.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije