Bivši trener Manchester Cityja: Agent mi je ponudio da budem selektor BiH

Radiosarajevo.ba
Bivši trener Manchester Cityja: Agent mi je ponudio da budem selektor BiH
Foto: Facebook / Sven Goran Eriksson
Poznati švedski trener Sven-Goran Eriksson, sa izuzetno bogatom karijerom najavio je kako bi se i on mogao uključiti u borbu za mjesto na klupi nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Tačnije, Eriksson je potvrdio kako je zainteresiran za ovu poziciju jer u bh. reprezentaciji vidi veliki potencijal, sa izuzetno dobrim igračima, prenosi Goal.

"Nikada nisam razgovara s ljudima iz Nogometnog saveza BiH, ali me moj agent pozvao i ponudio mi posao na klupi te reprezentacije. Znam da imaju popriličnod obru ekipu i puno igrača koji igraju u dobrim klubovima. Između ostalog u Italiji i Bundesligi. Ipak, nisam se previše zamarao tim", istaknuo je Eriksson.

On je pojasnio i kako još uvijek nije bilo nekih konkretnih ponuda, ali da to ne znači da ih neće biti.

"Znam da BiH ima odličnu reprezentaciju. U posljednjem ciklusu nisu izborili plasman na Svjetsko prvenstvo i s obzirom na igrače koje imaju, to bi bio zanimljiv zadatak. Ipak, teško je govoriti o tome jer se još uvijek nije ništa pričalo", zaključio je švedski stručnjak koji je u bogatoj trenerskoj karijeri sjedio i na klupi Rome, Benfice, Fiorentine, Manchester Cityja te brojnih drugih klubova, dok je selektorsku funkciju obnašao na klupi Engleske, Meksika i Obale Slonovače.

Podsjećamo, utrka za selektora Zmajeva uveliko traje već nekoliko mjeseci i brojna imena su se navodila kao nasljednici Mehmeda Baždarevića na ovoj funkciji. Između ostalih, kao najzvučnija imena spominjani su Clarence Seedorf i Robert Prosinečki, a u utrku je uključen i Amar Osim.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije