Bivši selektor reprezentacije BiH Robert Prosinečki ima novi klub

0
Radiosarajevo.ba
Bivši selektor reprezentacije BiH Robert Prosinečki ima novi klub
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Robert Prosinečki

Novi član SuperSport Hrvatske nogometne lige, NK Rudeš, ovog je četvrtka potvrdio dolazak Roberta Prosinečkog na klupu prve ekipe.

Prenosimo jedan dio saopćenja NK Rudeša, nakon što je potvrđeno kako je novi trener Robert Prosinečki:

"Pred NK Rudešom veliki su dani. Nakon potvrde ulaska u društvo deset najboljih hrvatskih klubova, poduzeli smo sve da se u tom društvu i zadržimo. A da bi u tome uspjeli, za trenera nam je stigao 54-godišnji Robert Prosinečki, veliko nogometno ime, koje je pisalo historiju zagrebačkog, ali i hrvatskog nogometa.

Benjamina Karić: Bitkom za Predsjedništvo RBiH i cijelo Sarajevo, dbranjena je naša domovina

Benjamina Karić: Bitkom za Predsjedništvo RBiH i cijelo Sarajevo, dbranjena je naša domovina

Bivši hrvatski reprezentativac, koji je potom i sjedio na klupi reprezentacije, ali i brojnih velikih klubova, rođen je 12. januara 1969. godine u Njemačkoj, a nakon igranja za Stuttgarter Kickers, obukao je dres zagrebačkog Dinama. Potom je igrao i za Crvenu zvezdu, Real, Oviedo, Barcelonu, Sevillu, Hrvatski dragovoljac, Standard Liege, Portsmouth, Olimpiju, Zagreb i Savski Marof.

Prvaci 1.NL 22/23 🏆💙

Posted by NK Rudeš on Tuesday, June 6, 2023

U bogatoj trenerskoj karijeri, vodio je između ostalih reprezentacije Azerbajdžana i Bosne i Hercegovine, turske klubove Kayserispor i Denizlispor, a posljednji angažman imao je u ljubljanskoj Olimpiji.

'Neizmjerno smo sretni što nas je prepoznao ovakav igrač i trener, a prije svega čovjek. S dolaskom Roberta Prosinečkog na mjesto 'šefa', postavili smo temelj za novu, uspješnu sezonu, i zato hvala 'Velikom Žutom'", naglasio je direktor kluba Stipe Čondrić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije