Bivši osvajač Engleske lige prošle sedmice završio karijeru: Sada se sprema za svoj bokserski debi

0
Radiosarajevo.ba
Bivši osvajač Engleske lige prošle sedmice završio karijeru: Sada se sprema za svoj bokserski debi
Foto: Premier League / Danny Simpson

Bivši igrač Manchester Uniteda i Leicestera, Danny Simpson, spreman je za svoj debi u boksu u Misfitu.

Bivši osvajač Premier lige trebao bi se suočiti s YouTuberom Dannyjem Aaronsom u najnovijem izdanju KSI-ovog Misfits franšize. Borba će se održati u Dublinu 31. augusta kao dio bogatog programa.

KSI je trebao da se bori protiv Slima i Anthonyja Taylora kao glavna atrakcija, ali je morao da se povuče zbog povrede. I dalje će izvesti poseban live koncert na tom događaju.

Mašić: Galić ne zaslužuje nikakvu vrstu brige i sadake od države, 18. augusta mu ističe 'bolovanje'

Mašić: Galić ne zaslužuje nikakvu vrstu brige i sadake od države, 18. augusta mu ističe 'bolovanje'

Na Instagramu je najavio svoju borbu, Simpson je napisao: "Dakle, službeno je. Napravit ću svoj bokserski debi 31. augusta u Dublinu na @misfitsboxing karti. Uzbuđen sam zbog večeri borbe. Idemo se zabaviti."

Njegov nadolazeći protivnik Aarons je dodao: "Borba protiv pobjednika Premier lige nije bila na mom 2024. bingo kartici, ali evo nas," uz emotikon smijeha.

Simpsonovo najavljivanje borbe dolazi samo sedam dana nakon što je objavio povlačenje iz profesionalnog nogometa. 37-godišnjak nije imao klub od kratkog boravka u Macclesfieldu.

Prije toga, imao je angažmane u Man Unitedu, Newcastleu, QPR-u, Huddersfieldu i Bristol Cityju. Bivši branič također je proveo značajan period u Leicesteru - s kojim je odigrao ključnu ulogu u osvajanje naslova Premier lige 2016. godine.

Simpsonova borba je samo najnoviji potez u pokušajima Misfits-a da uključi poznate nogometaše. Njegov bivši suigrač iz Man Uniteda Wayne Rooney potvrdio je da je imao razgovore s franšizom o mogućem nastupu, javlja Mirror.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije