Bivši omiljeni igrač Željezničara stigao u Split: Mario Stanić u Hajduku

Radiosarajevo.ba
Bivši omiljeni igrač Željezničara stigao u Split: Mario Stanić u Hajduku
Foto: Igor Soban/Pixsell / Mario Stanić u Hajduku

Za danas u podne u Splitu je bila najavljena press konferencija na kojoj je predsjednik Hajduka Marin Brbić objavio poteze o stručnoj politici kluba.

Za nas je pressica bila posebno zanimljiva, jer je Sarajlija Mario Stanić, bivši nogometaš Željezničara i reprezentacije Hrvatske, imenovan za savjetnika predsjednika za sportsku politiku, dok je Ivan Kepčija novi sportski direktor. 

"Prije svega vas pozdravljam, drago mi vas je vidjeti. Zahvalio bih i predsjedniku Brbiću i Hajduku na ukazanom povjerenju. Ovo je velika čast, dolazimo kao profesionalci koji imaju viziju. Osobno smatram da je Hajduk na nekakvoj vrsti prekretnice što znači da će nastaviti pratiti nogometno tržište ili će se okrenuti sebi. Ja ne bih volio biti dio Hajduka koji prati modu nego koji ju stvara", poručio je Stanić.

Stanić je još htio reći:

"Nije lako biti igrač Hajduka, jako je to sklisko tlo za nekog tko je sa strane. Hajduk će se posložiti kad-tad, dogodit će se resetiranje i trenutak kada će ova energija biti usmjerena na pravi način i u pravom smjeru."

Kakvog zapravo trenera Hajduk treba za budućnost, pitanje je s kojim se suočio Stanić.

"Na početku sam već rekao da ovaj navijački puk traži dobru igru, a i rezultat. Ja sam imao tu čast da upoznam Ivića koji je bio kritiziran zbog svoje igre i tek kad je prešao na onaj svijet onda sam spoznao njegovu kvalitetu. Želim trenera koji bi omogućio dobru napadačku igru i ima rezultate, ali to svi traže."

Momčad ste sigurno snimili, vidjeli ste nedostatke.

"Jedno je snimati momčad s tribine, a drugo doživjeti ih iz prve ruke i vidjeti kroz što prolaze. Tu imam jako puno iskustva kao igrač, jako puno znam na što to znači", dodao je bivši as Željezničara, koji je dres Plavih nosio od 1988. do 1992. godine.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije