Bivši igrač Barce nije otišao na očevu sahranu - zbog utakmice

0
Radiosarajevo.ba
Bivši igrač Barce nije otišao na očevu sahranu  - zbog utakmice
Foto: EPA-EFA / Arturo Vidal

Arturo Vidal (35) čileanski je nogometaš koji je napravio veliku karijeru u Europi. Igrao je za Barcelonu, Bayern, Juventus i Inter, a na zalasku karijere skrasio se u brazilskom Flamengu gdje uživa.

Ali, njegovu idilu prekinula je velika bol. Njegov otac Erasmo Vidal preminuo je prije četiri dana u 63. godini života od posljedica srčanog udara.

Klubovi u većini slučajeva daju igračima nekoliko dana slobodno kako bi se oprostili od članova porodice, ali, Vidal se nije pojavio na sahrani.

Vanredno obavještenje iz Vodovoda: Veliki dio Sarajeva bez vode zbog novog kvara!

Vanredno obavještenje iz Vodovoda: Veliki dio Sarajeva bez vode zbog novog kvara!

Mlada zvijezda Manchester Uniteda ponovo iza rešetaka

Mlada zvijezda Manchester Uniteda ponovo iza rešetaka

Imao je utakmicu. Njegov Flamengo je prije dva dana igrao prvu utakmicu finala Kupa protiv Corinthiansa (0-0), a Vidal je u igru ušao u 65. minuti.

Nije uspio stići u Santiago koji je udaljen četiri sata avionom od Rio de Janeira, ali, očev odlazak na posljednji počinak pratio je na mobitelu. Njegova sestra Ambar prenosila je uživo. Pomalo bizarno. U jednome trenutku, kada je vidio kovčeg, Vidal se slomio.

Suze su se slile niz njegove obraze.

"Tata, danas će mi nedostajati tvoja poruka prije utakmice, ali znam da ćeš nas odozgo podržati, sada da osvojimo ovaj kup i onaj koji dolazi, za tebe i za sve one koji me podržavaju iz dana u dan"; napisao je emotivni Vidal.

Čileanski nogometaš nije bio u najboljim odnosima s ocem koji je njegovu porodicu napustio kada je bio dijete.

Sav teret pao je na majku Jacqueline koja je sama odgajala i uzdržavala djecu. Radila je nekoliko poslova kako bi prehranila porodicu i platila račune, piše 24sata.hr.

"Kad sam imao 13 ili 14 godina, tada sam rekao sebi: 'Moram postati nogometaš, šta god da se dogodi.' Bio je to jedan dan kada je moja majka došla kući potpuno iscrpljena. A ja sam pomislio, 'Ovo se ne može ponoviti.' I odlučio sam uložiti tri, četiri, deset puta više napora nego bilo ko drugi na svakom treningu kako bih postao profesionalac", rekao je prije nekoliko godina za čileanske medije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije