Bivši fudbaler Željezničara karijeru nastavlja u Turskoj

Radiosarajevo.ba
Bivši fudbaler Željezničara karijeru nastavlja u Turskoj
Foto: Facebook / Faris Zubanović potpisao ugovor

Faris Zubanović, bivši nogometaš Željezničara i juniorske reprezentacije BiH, karijeru nastavlja u Turskoj.

Prošle sezone je mladi bh. napadač nosio dres danskog Fremad Amagera, a danas je postao član Tuzlaspora, novog turskog drugoligaša (1. lig) koji je ovu informaciju objavio na zvaničnoj Facebook stranici, piše Sport Centar.

Zubanović (20) je potpisao trogodišnji ugovor sa ekipom koja ima velike ambicije, s obzirom da je u istanbulski klub (Tuzla je naziv naselja u najvećem turskom gradu) ovog ljeta angažovao i Adamu Sarra (dosadašnji igrač Paris FC), Vedata Boru (Konyaspor), Prince Segbefiju (Altay), Aykuta Cevikera (Akhisar), Haydara Yilmaza (Antalyaspor), Matesa Pucka (Korona Kielce), Chidibierea Nuvakalija (Kalmar)…

Prvu utakmicu u novoj sezoni Tuzlaspor igra u ponedjeljak, protiv Akhisarspora.

Faris Zubanović se toplim riječima oprostio i od svoje dosadašnje ekipe, Fremad Amagera, što je objavljeno na sajtu danskog kluba, koji se bh. nogometašu zahvalio za doprinos u prošloj sezoni.

Veoma sam sretan što sam igrao za Fremad. Sjajno je biti dijelom tog kluba sa toliko dobrih ljudi od kojih sam naučio tako mnogo u samo godinu dana. Dobio sam mogućnost prelaska u Tursku, gdje sam ranije živio. Želim svima zahvaliti na izuzetnom iskustvu i poželjeti Fremad Amageru sve najbolje u budućnosti”, kazao je Zubanović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije