Bio je jedan od najboljih: Preminuo legendarni golman

0
Anadolija
Bio je jedan od najboljih: Preminuo legendarni golman
Foto: EPA-EFE / Ray Clemence (u sredini)

Ray Clemence, bivši golman Liverpoola, Tottenhama i reprezentativac Engleske preminuo je danas u 72. godini. 

Fudbalski savez Engleske potvrdio je u nedjelju tužnu vijest. Clemence je od 2005. godine vodio borbu sa rakom prostate.

Clemence, jedan od najvećih engleskih golmana svoje generacije, sa Liverpoolom je osvojio tri titule šampiona Evrope i pet Engleske.

Za nacionalni tim je upisao 61 nastup, a za mjesto među stativama se borio sa Peterom Shiltonom, koji je imao 125 nastupa.

Engleski reprezentativci će nositi crne trake za vrijeme utakmice Lige nacija u Belgiji u nedjelju navečer i odat će počast Clemenceu prije utakmice u srijedu protiv Islanda na Wembleyu.

“S velikom tugom objavljujemo da je Ray Clemence danas mirno preminuo, okružen obitelji koja ga voli. Nakon toliko teške borbe, toliko dugo vremena, sada je u miru i više nema boli“, objavila je Clemenceova porodica.

Liverpool je odao počast svom bivšem golmanu preko Twittera:

“Duboko smo tužni zbog smrti jednog od najvećih golmana ikad, Raya Clemencea. Misli svih u Fudbalskom klubu Liverpool su s Rayovom porodicom i mnogim prijateljima.“

Od Clemencea se saopštenjem oprostio i Tottenham, s kojim je osvojio Kup UEFA 1984. godine. Tokom blistave karijere Clemence je branio još za Scunthorpe United u kojem je sve i počelo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije