Bilino polje nije ni među najčudnijim stadionima

Radiosarajevo.ba
Bilino polje nije ni među najčudnijim stadionima

U zanimljivoj priči o najčudnijim stadionima svijeta CNN je odabrao osam stadiona koji se razlikuju od ostalih po lokaciji na kojoj su smješteni - jedan se recimo nalazi tik pored mora, drugi je jednu stranu tribina zamijenio velikim stijenama, neki su se našli u ovoj kategoriji zbog svog oblika itd.

Tako su se među osam stadiona na prva dva mjesta našli portugalski stadioni Estadio da Madeira i Braga Municipal Stadium, treće laskavo mjesto zauzeo je hrvatski stadion Kantrida, a iza se nalaze još i Allianz Arena (Njemačka), Estadio Hernando Siles (Bolivija), Stade Velodrome (Francuska), Svangaskard Stadium (Farski otoci), Cape Town Stadium (Južna Afrika).

Pitanje pred kraj teksta koje glasi Da li sa ovog popisa nedostaje vama najneobičniji stadion?, naši sutrašnji protivnici, gosti iz Portugala, zasigurno nisu 'upratili', jer bi vejrovatno u dodatku stajalo: Izabranici Bento-a zatražili su da se na listu uvrsti Bilino polje, a u obrazloženju bi stajalo: Ako već nismo uspjeli dokazati da je teren neuslovan, onda neka ponese makar ovu titulu, jer je to jedini stadion na svijetu, pred čije nas je navijače strah izaći.

Portugalci i dalje nezadovoljni terenom u Zenici

Uz poruku sreća prati hrabre, Portugalcima sutra želimo da ostanu u strahu, a našim momcima da igraju kako su i navikli, pa da svi zajedno nakon sudijskog zvižduka proslavimo veliku pobjedu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije