Bild: Salihović pred povratkom u Bundesligu

Radiosarajevo.ba
Bild: Salihović pred povratkom u Bundesligu
/ Foto: TSG1899
Prošao je put od regionalne do Bundeslige i bio jedan od najzaslužnijih za čudo Hoffenheima – osvajanje jesenje titule 2008.

Sejad Salihović je devet sezona igrao za Hoffenheim, prije nego je prošle godine otišao u Kinu. Bild piše da je bivši bh. reprezentativac pred povratkom na "mjesto zločina". I dalje ima kuću u blizini klupskog stadiona u Sinsheimu, stalno naglašava da se tu najbolje osjeća.

Činjenica je da je Salihović prije vremena raskinuo ugovor s kineskim drugoligašem Peking Renhe. "Ubojita ljevica" osjeća se fizički spremnim i traži novi izazov. Da li u Hoffenheimu?

"Salihović nas često posjeti u trening centru, često dolazi i na stadion. Za njega su vrata Hoffenheima uvijek otvorena, čak i u budućnosti kada odluči da okači kopačke o klin", kaže Alex Rosen, menadžer Hoffenheima.

Ipak, igrački angažman čini se malo vjerovatnim.

"Trenutno se čini nezamislivim da angažiramo Salihovića u zimskoj pauzi jer smo popunjeni na poziciji koju on igra", kaže Rosen i naglašava da sa bivšim bh. reprezentativcem vodi pregovore o mogućem angažmanu u klubu.

"Bilo bi mi drago da se otvori takva mogućnost", izjavio je Salihović za Bild.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije