BiH večeras gostuje u Beču: Zmajevi, idemo po bod za plasman u A diviziju

Radiosarajevo.ba
BiH večeras gostuje u Beču: Zmajevi, idemo po bod za plasman u A diviziju
Foto: Nedim Grabovica / Radiosarajevo.ba / Zmajevima u Beču odgovara i bod u duelu s Austrijom

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras od 20:45 sati gostuje u Beču, gdje će odigrati svoj četvrti susret u Ligi nacija.

Nakon tri pobjede, puleni selektora Roberta Prosinečkog večeras je potreban bod da bi osigurali prvo mjesto u grupi i siguran plasman u A diviziju. 

Zmajevi u Beču: Šehić vjeruje u uspjeh, poznato igra li Alaba

Zmajevi odradili lakši trening na Ernst Happelu: Svi spremni za Austriju

Prosinečki i Džeko: Oni će nas napasti, ali imamo kvalitet za dobar rezultat

U slučaju poraza, Zmajevi bi onda čekali ishod duela između Sjeverne Irske i Austrije, koji je na rasporedu u nedjelju u 18 sati u Belfastu. 

Prosinečki je sinoć i pred austrijskim novinarima kazao da Edin Džeko i ostali ne razmišlja o bodu, već da će momci dati sve od sebe za pobjedu.

“Sigurno da nismo razmišljali da ćemo ići na bod, probat ćemo i dobiti utakmicu. Motivirani smo, dat ćemo sve od sebe. Kad ideš na bod, obično izgubiš. Bit će ovo jedna prava utakmica, pred punim stadionom”, kazao je Prosinečki.

A da je tako potvrđuje i informacija o prodatim ulaznicama - više od 45.000 karata na stadionu koji ima 50.000 mjesta. 

Susret u Beču zanimljiv je i kladioničarima, pa kladionica Mozzart na pobjedu Bosne i Hercegovine nudi kvotu od 4.10, kvota na neriješen rezultat je 3.40, dok na pobjedu Austrije kvota iznosi 1.95.

Kompletnu ponudu na ovaj meč možete pogledati na OVOM linku.

Novinare je zanimalo s kojim će timom na Ernst Happel stadion istrčati naši igrači. Prosinečki je otkrio jednu dilemu: 

"Elvis Sarić će igrati. Oporavljen je, igrat će. Nemam nedoumice ni oko zadnje linije, već sam odlučio ko će igrati. Manje-više će biti isti sastav kao u Zenici, izuzev možda nekih igrača koji bi mogli biti povrijeđeni.”, dodao je Prosinečki.

Reprezentacija Austrije će u utakmici protiv Bosne i Hercegovine u Beču biti oslabljena za neigranje napadača Guida Burgstallera. 

Umjesto 29-godišnjeg napadača, selektor Austrije Franco Foda je pozvao veterana Marca Janka iz redova Lugana koji više od godinu nije pozivan u nacionalni tim.

Na kraju dodajmo da je Zmajeve posjetio i bivši reprezentativac BiH Emir Spahić, koji je stigao u Beč gdje će večeras iz svečane lože bodriti Džeko i ostale bivše suigrače. 

U prvom susretu u Zenici BiH je golom Edina Džeke pobijedila sa 1:0. 

     

Rezultati by SofaScore

          

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije