BiH protiv Novinara na Koševu 5. ili 6. juna

Radiosarajevo.ba
BiH protiv Novinara na Koševu 5. ili 6. juna

Nakon što je u srijedu dogovoren prijateljski susret nogometne A- reprezentacije Bosne i Hercegovine sa selekcijom Omana, 9. juna u Francuskoj, na prijedlog selektora Miroslava Blaževića, naš najbolji tim će nekoliko dana ranije u Sarajevu odigrati pripremnu utakmicu s odgovarajućom selekcijom, koju će sastaviti novinari iz bh. sportskih redakcija.

Na prvom inicijativnom sastanku za ovaj susret novinari su za selektora gotovo jednoglasno izabrali trenera Zrinjskog, lidera u Premijer ligi BiH, Dragana Jovića, kojem su tako izrazili priznanje za odlične partije njegovog kluba ove sezone.

Za članove Stručnog štaba "selekcije novinara" izabrani su Sakib Malkočević i Zoran Erbez, treneri Slobode i Salavije.

Novinarski tim bit će sastavljen od igrača iz Premijer lige, kao i naših nogometaša koji ne nastupaju u klubovima iz zemalja regiona. Spisak 18 igrača novinarske ekipe bit će objavljen nakon 20. maja. Okupljanje ekipe zakazano je na Ilidži, dva dana prije odigravanja utakmice.

Planirano je da susret bude odigran 5. ili 6. juna na stadionu Koševo, u prisustvu 15-20.000 gledalaca.

U kvalifikacijajama za svjetsko prvenstvo 2010. u Južnoafričkoj Republici, reprezentaciji BiH preostala su još četiri susreta, s Armenijom (5. septembra), Turskom (9. septembra), Estonijom (10. oktobra) i Španijom (14.oktobra).

fena/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije