BiH protiv Austrije 12. avgusta u Beču?

Radiosarajevo.ba
BiH protiv Austrije 12. avgusta u Beču?

Nogometni savez Austrije žele odigrati prijateljsku utakmicu između sa Bosnom i Hercegovinom. Susret bi se igrao 12. avgusta u Beču.

Utakmica protiv Austrije bila bi odlična uvertira pred nastavak kvalifikacija za Svjetsko nogometno prvenstvo u Južnoj Africi.

Podsjetimo Plavi zmajevi u planu imaju odigravanje dva susreta u junu. Prvi susret naša selekcija igraće protiv Omana dok će drugi susret biti više revijalnog karaktera gdje će Ćirini lavovi igrati protiv selekcije novinara 11. juna.

“Predsjedništvo će razmatrati ponudu Austrije tek kada ona stigne u pismenoj formi. Istina je da su Austrijanci ponudili odigravanje susreta, ali tek usmeno i ne možemo o to me razgovara ti dok ne dobijemo i zvaničnu ponudu. Ipak, moram reći da je Predsjedništvo, zajedno sa selektorom Blaževićem, raspoloženo razmotriti prijedlog Austrijanaca kada on stigne u Savez. Očekujemo da ćemo ponudu dobiti u narednih dan-dva”, rekao je za Oslobođenje generalni se kretar N/FSBiH Munib Ušanović.

Interesantno je i to kako je slektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Miroslav Ćiro Blažević za ponudu Austrijanaca čuo od medija.

Na sjednici Predsjedništva odlučeno je i to da će 11. maja biti održani intervjui sa kandidatima za prvog operativca sekretara N/FSBiH, a za 15. maj zakazana je sjednica IO, na kojoj bi bh. kuća nogometa trebala dobiti novog ili, kako trenutno stoje stvari, starog generalnog sekretara.

oslobođenje/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije