Portugalci deklasirali Zmajeve u Zenici i nanijeli im najteži poraz u zvaničnim utakmicama

3
Radiosarajevo.ba
Portugalci deklasirali Zmajeve u Zenici i nanijeli im najteži poraz u zvaničnim utakmicama
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Slavlje Ronalda nakon vodećeg gola

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine pretrpjela je visok poraz od Portugala u susretu 8. kola grupe J kvalifikacija za EURO 2024.

Gosti su slavili na Bilinom polju s visokih 0:5 i našoj selekciji nanijeli najteži poraz u zvaničnim utakmicama.

Portugal je poveo već u 5. minuti. Sudija iz Turske dosudio je prilično diskutabilan penal za goste poslije navodnog igranja rukom Adriana Leona Barišića.

Uskoro nova zgrada Fakulteta zdravstvenih studija u Sarajevu: Vrijednost projekta 6.500.000 KM

Uskoro nova zgrada Fakulteta zdravstvenih studija u Sarajevu: Vrijednost projekta 6.500.000 KM

Ni nakon gledanja VAR-a nije promijenio odluku, a siguran s bijele tačke za vodstvo gostiju bio je Cristiano Ronaldo.

Veliku priliku za Portugal u 17. minuti imao je Portugal. Nakon ubačaja Dioga Dalota pokušao je Bruno Fernandes, ali je njegov udarac završio za malo pored gola Ibrahima Šehića.

Bosna i Hercegovina - Portugal

U 21. minuti Portugal je udvostručio prednost. Ronaldo je izašao sam ispred Šehića i pogodio. Gol je prvobitno poništen zbog ofsajda, ali je nakon provjere VAR-a ipak priznat.

Četiri minute kasnije novi gol u našoj mreži. Sjajno je Goncalo Inacio proigrao Fernandesa, koji je primio loptu na prsa i zakucao loptu u našu mrežu.

U 32. minuti Portugal je postigao četvrti gol. Fernandes je ubacio, lopta je došla do Joaoa Cancela, koji je sjajnim udarcem pogodio rašlje Šehićevog gola.

Slavlje Ronalda nakon vodećeg gola

Nije to bilo sve od Portugalaca u prvom poluvremenu. Igrala se 41. minuta kada je Otavio uposlio Joao Felixa, koji je pogodio uz signaliziran ofsajd. Međutim, ponovo je VAR dosudio u korist gostiju i bilo je to ogromnih 0:5.

Drugo poluvrijeme je počelo dosta mirnije. Portugalci su "spustili gas", ali i dalje držali loptu u svojim nogama.

Pokušao je selektor Milošević nešto napraviti s izmjenama, no to nije ništa značajno promijenilo u našoj igri. Čak nismo napravili nijednu ozbiljniju priliku.

Našoj selekciji večerašnji poraz bio je peti u kvalifikacijama i on ju je ostavio bez ikakvih šansi za plasman na EP. Portugal je, s druge strane upisao maksimalnu osmu pobjedu i učvrstio se na čelu tabele.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije