BiH - Oman 2:1 (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
BiH - Oman 2:1 (VIDEO)

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u dosta teškoj utakmici u Cannesu slavila je protiv Omana sa 2:1.

Utakmica je igrana u Cannesu pred izuzetno malim brojem gledatelja uz jako visoke temperature.

Naša reprezentacija počela je utakmicu u sastavu: Supić, Pandža, Spahić, Muratović, Topić, Jahić, Rahimić, Salihović, Ibričić, Misimović i Džeko.

Oman je prvi zaprijetio već u 5. minuti preko Rabia, koji je na sreću neprecizan, a nešto kasnije Al Housni pogađa stativu Supićevog gola. Uslijedio je dio dominacije naših igrača koji ne koriste dosta grešaka u obrani Omana.

Praktično iz prve prave prilike BiH dolazi u vodstvo. Edin Džeko dolazi do lopte i vara jednog odbrambenog igrača Omana i hvata golmana Habsija na pogrešnoj nozi.

Nešto kasnije Džeko je ponovno u dobroj prilici, ali ovoga puta je napadač Wolfsburga bio neprecizan. U 22. minuti brzu akciju Salihovića i Džeke u pogodak propušta pretvoriti Muratović.

Igrala se 29. minuta kada naš kapetan u svome kaznenom prostoru ruši Al Housnia, a sudija dosuđuje jedanaesterac za Oman. Udarac Al Housnia s bijele točke odlično je zaustavio Nemanja Supić.

Oman, ipak, u istoj minuti dolazi do poravnanja. Odličnom akcijom reprezentativci Omana izigrali su našu obranu, a Hadid sam izlazi ispred Supića i pogađa za 1:1.

Do kraja prvog djela reprezentativci Omana su još jednom zaprijetili iz slobodnog udarca, ali je stativa spasila Supića.

Blažević odmah na početku drugog djela pravi izmjenu i umjesto Topića uvodi Adnana Mravca, te pravi rotacije u ekipi. Početak nastavka protekao je u igri na sredini terena s dosta grešaka s obje strane. Prvi je zaprijetio Ibričić, koji nakon odlične akcije naše reprezentacije, loše šutira.

Na pravu priliku čekali smo sve do 66. minute kada Misimović odlično ubacuje iz slobodnog udarca i nalazi Borisa Pandžu, ali lopta je iznenadila igrača Hajduka koji šutira pored gola.

Blažević u vatru gura Miralema Pjanića koji mijenja Ibričića i odmah unosi živost u igru naše reprezentacije.

Velika sparina umrtvila je igru obje reprezentacije, te smo do posljednjih desetak minuta vidjeli jako malo dobrog nogometa.

U 84. minuti Sejad Salihović odličnim pogotkom iz slobodnog udarca pogađa za 2:1. Spomenimo da je prije ovoga postignutog gola udarac probao i Džeko, ali je šutirao pravo u protivničkog golmana.

Do kraja treba spomenuti tek verbalni okršaj Džeke i jednog od reprezentativaca Omana. Naš je reprezentativac odmah nakon ovog koškanja zamijenjen, a umjesto njega je ušao Semir Štilić, koji se nije stigao naigrati jer je sudija odsvirao kraj.

http://www.youtube.com/watch?v=XiLc00SJyLU&feature=player_embedded


sportin.ba/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije