BiH ima kvalitetne igrače, ali idemo na pobjedu

Radiosarajevo.ba
BiH ima kvalitetne igrače, ali idemo na pobjedu

U Zenici je sinoć održana press konferencija na kojoj se, povodom prve utakmice baraža između BiH i Portugala, prisutnim novinarima obratio portugalski selektor Paulo Bento.

Bento, koji je na početku ovih kvalifikacija naslijedio Carlosa Queiroza, pohvalno je govorio o reprezentaciji Bosne i Hercegovine.

"Riječ je o veoma dobroj reprezentaciji koja ima nekolicinu kvalitetnih igrača. Njihovi igrači igraju u vrhunskim klubovima i sada imaju daleko iskusniju i jaču ekipu nego prije dvije godine", izjavio je Bento, koji se osvrnuo i na ovih dana neizbježnu temu...

"Travnjak nije u redu i to je na štetu obje reprezentacije. Za ovo su odgovorni oni koji su dopustili da se može igrati na ovakvom travnjaku. No, mi nećemo mijenjati sustav igre zbog terena. Igrači zbog stanja na travnjaku moraju biti lucidni, ali ne preuzimati nepotreban rizik. Svakako ne smijemo odustati od naše igre."

"Želimo pozitivan rezultat, a to je svakako pobjeda. Imamo dvije utakmice, sutra je prvo poluvrijeme, a drugo ćemo odigrati u Lisabonu. Nećemo se braniti, igrat ćemo od početka ofanzivno. Uopšte ne razmišljamo o neriješenom rezultatu, već samo o pobjedi", naglasio je portugalski stručnjak.

Portugal ima sedam igrača koji su u opasnosti zbog suspenzije zbog žutih kartona, uključujući i Cristiana Ronalda, "miljenika" bosanskohercegovačkih navijača.

"Ne brinite se za Ronalda ili bilo kojeg drugog igrača koji je u opasnosti. Usredotočit ćemo se na prvih 90 minuta play-offa. Moramo emocionalno biti jaki tokom utakmice, ali ova situacija neće biti teret za naše igrače."

Bento je odbio govoriti o Chelseajevom nogometšu Jose Bosingwi, koji ga je posljednjih dana kritizirao. Pohvalio je i engleskog suca Howarda Webba koji će u petak dijeliti pravdu u prvoj utakmici, upozorio na Edina Džeku, ali sastav, baš kao niti bh. selektor Safet Sušić, nije želio otkriti.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije