BiH domaćin Iranu 12 avgusta

Radiosarajevo.ba
BiH domaćin Iranu 12 avgusta

Foto: RadioSarajevo.ba

Kako piše sarajevska štampa nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine odigraće 12. avgusta prijateljsku utakmicu sa reprezentacijom Irana.

"Selektor Miroslav Blažević javio je informaciju da je meč protiv Irana definitivno dogovoren. Trenutno znamo samo to, a tek naknadno ćemo odlučiti na kojem će se stadionu igrati", rekao je za Oslobođenje sekretar stručnog štaba bh. selekcije Elmir Pilav.

Podsjetimo jedan od protivnika za posljednju provjeru našoj selekciji pred nastavak kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Južnoj Africi 2010. trebao biti Bahrain.

Vezano: BiH protiv Bahreina 12. augusta?

"Iran je bolji od Bahreina. To i drugi razlozi prevagnuli su da odlučim da igramo protiv selekcije koju sam nekada vodio. Nadam se da će ovaj meč izgladiti relacije između dva saveza. Bit će nam to sjajna provjera uoči meča sa Armenijom", rekao je selektor naše nogometne reprezentacije Miroslav Ćiro Blažević.

Ćiro špijunirao Armence

Selektor naše A nogometne selekcije Miroslav Ćiro Blažević proteklih dana boravi u Armeniji kako bi se uvjerio u uslove u kojima će naša reprezentacija igrati sljedeći kvalifikacioni meč za SP 2010.

"Prepali su me bili da nas ovdje čeka 'izbjeglički kamp' i 'oranica', međutim ono što sam vidio može se okarakterizirati kao vrhunski uslovi. Teren je odličan, a hotel gdje će biti smještena i naša reprezentacija je vrlo kvalitetan i udaljen je samo pet minuta od stadiona gdje ćemo igrati", rekao je Blažević za San.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije