BiH će u maju biti nogometni centar Europe

0
Radiosarajevo.ba
BiH će u maju biti nogometni centar Europe
Foto: NFSBiH / Sve je spremno

Bosna i Hercegovina će u maju ove godine biti jedan od nogometnih/fudbalskih centara Evrope.

UEFA je ukazala veliko priznanje našoj zemlji i Nogometnom/Fudbalskom savezu da po prvi put organizuju jedno veliko takmičenje pod njenim okriljem i u četiri grada naše zemlje od 3. do 15. maja održaće se Evropsko prvenstvo za kadetkinje (U-17).

Organizacija evropskog prvenstva za kadetkinje je treće veliko sportsko takmičenje koje će organizirati Bosna i Hercegovina, poslije Zimske Olimpijade 1984. i EYOF-a 2019. godine.

U autobusu u Njemačkoj u kojem su poginule četiri osobe bio i Bosanac

U autobusu u Njemačkoj u kojem su poginule četiri osobe bio i Bosanac

Ova odluka evropske „kuće fudbala" je veliko priznanje i prilika za ženski nogomet/fudbal u našoj zemlji da napravi iskorak u svakom pogledu. Pandemija korona virusa širom svijeta je donijela mnogo štete samom sportu, posebno nogometu/fudbalu, te usporila sami razvoj mladih selekcija i ženskih takmičenja.

Sportske vrijednosti, prijateljstvo, poštovanje i izvrsnost su neki od osnovnih postupalata UEFA, a ideja zajedništva, mira i zajedničke budućnosti je pred Bosnom i Hercegovinom.

Evropsko prvenstvo je velika prilika da sve gostujuće reprezentacije, te brojni predstavnici medija i UEFA-e upoznaju sve ljepote Bosne i Hercegovine, da kroz putovanja od jednog do drugog grada vide znamenitosti ostalih gradova naše države, te da ponesu najljepše uspomene. Ovo je takođe prilika da svaki stanovnik ove zemlje bude njen ambasador u očima Evrope i prezentuje naše dobro poznato gostoprimstvo.

Promotivni video koji smo napravili za potrebe ovog prvenstva prikazuje sve ono sa čime gradovi domaćini mogu da se ponose, a u "šetnju" nas je povela Maja Jelčić, jedna od najtalentovanijih nogometašica/fudbalerki Evrope.

Osim naše reprezentacije u grupi A igraće još Njemačka, Danska i Holandija. Utakmice iz ove grupe biće igrane na stadionu „Grbavica" u Sarajevu i Trening centru NS/FS BiH u Zenici. U grupi B igraju Francuska, Španija, Finska i Norveška, a svoje utakmice će igrati na stadionu HŠK „Zrinjski" u Mostaru i „Pecara" u Širokom Brijegu.

Pozivamo sve ljubitelje nogometa/fudbala da podrže naše djevojčice i uljepšaju njihov san, da u dresu za državnim grbom predstavljaju svoju zemlju na velikom takmičenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije