BiH će igrati u baražu: Zmajevi u borbi za Euro saznali još jednog ljutog rivala

A. S.
BiH će igrati u baražu: Zmajevi u borbi za Euro saznali još jednog ljutog rivala
Arhiv / Edin Džeko

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine će igrati u baražu za Europsko prvenstvo, bez obzira na ishod susreta u Vaduzu gdje Zmajevi u ponedjeljak brane ugled, ali i obraz protiv Lihtenštajna

Ugled, jer smo prije početka kvalifikacija za Euro, bili drugi favoriti za direktni plasman, odmah nakon Italije. 

Sada se za obraz i čast birimo da ne završimo na pretposljednjem mjestu u grupi. U slučaju pobjede sigurno ćemo biti četvrti, jer sumnjamo da Armenija može iznenaditi Italiju u Palermu.

Mancini: BiH će sa Džekom i Pjaničem otići na EURO 2020

Italija je pobijedila Bosnu i Hercegovinu na Bilinom polju u utakmici devetog kola grupe J kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine, a Roberto Mancini bio je zadovoljan onim što su prikazali njegovi igrači. Selektor Italije je istakao da vjeruje da će Azzurri još napredovati.

Treći možemo biti ako Finska, koja se već plasirala na Euro, po prvi put, odigra najmanje neriješeno protiv Grka, a mi dobijemo meč u Vaduzu.

BiH - Italija 0:3: Potop Zmajeva u Zenici i loša taktika Prosinečkog

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je od reprezentacije Italije u kvalifikacijskoj utakmici za Evropsko prvenstvo 2020. godine koja je večeras odigrana na zeničkom Stadionu Bilino polje. Prvu veliku priliku za BiH imao je Bičakčić u 8. minuti nakon kornera Pjanića, ali je njegov šut odbranio italijanski golman Donnarumma.

Nama je u ovom trenutku najvažnije da pobijedimo protiv Lihtenštajna, jer bi Zmajevi u tom slučaju zadržali  da ostanu u trećem jakosnom "šeširu" prilikom žrijebanja grupa za Svjetsko prvenstvo.

Zmajevi, ipak, nisu izgubili sve šanse za Euro. Ostala je prilika za plasman na EP kroz baraž Lige nacija.

 

Prvi od dva susreta, koliko ih očekuje u borbi za Europsko prvenstvo, naši najbolji nogometaši sigurno će igrati pred domaćom publikom. Tu odluku je donijela Europska nogometna federacija (UEFA) još prije početka kvalifikacija.

Ono što je zanimljivo je situacija da se nakon utakmica koje su odigrane sinoć broj potencijalnih protivnika proširio.

Miralem Pjanić otkrio bolnu istinu o reprezentaciji BiH

Miralem Pjanić je zbog povrede ranije napustio teren u Zenici. naš nogometni reprezentativac u meču protiv Italije dobro je igrao u većem dijel ususreta, ali je u drugom poluvremenu osjetio bol u butom mišiću desne noge. "Imao sam manji problem s aduktorom. Nadam se da nije ništa ozbiljno.

Već poznatim selekcijama Velsa, Slovačke i Sjeverne Irske, novi mogući potencijalni rival BiH postala je selekcija Republike Irske, s kojom su Zmajevi već igrali jedan baraž. Onaj u borbi za Euro 2016. godine kada smo ispali nakon dva duela. 

Prema trenutnom stanju, play-off grupe za baraž su sljedeće:

Liga A: Island, Bugarska/Izrael/Rumunija, Vels/Slovačka/Irska/Sjeverna Irska

Liga B: Bosna i Hercegovina, Vels/Slovačka/Irska/Sjeverna Irska

Liga C: Škotska, Norveška, Srbija, Bugarska/Izrael/Rumunija

Liga D: Gruzija, Sjeverna Makedonija, Kosovo, Bjelorusija

Puleni Roberta Prosinečkog protivnike će saznati 22. novembra.

Polufinali duel na programu 26. novembra, a finale pet dana kasnije, kada ćemo saznati da li će Zmajevi, poput Finske, prvi put zaigrati na Europskom prvenstvu. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije