BiH broji sate do "meča odluke" (Foto)

Radiosarajevo.ba
BiH broji sate do "meča odluke" (Foto)


Foto: Dado Ruvić

Veći dio zemlje nestrpljivo broji sate do početka uzvratne utakmice sa Belgijom na Bilinom Polju koja bi reprezentaciju BiH dovela korak bliže do dugo sanjanog prvog plasmana na veliko takmičenje.

Rijeke euforičnih navijača se slivaju u Zenicu dok se u svim većim gradovima Federacije spremaju za zajedničko praćenje meča na otvorenom.





Ipak, u bh. taboru pozivaju na oprez.

Selektor Ćiro Blažević smatra da nas očekuje moguće i teži posao nego u prvom meču u Genku, kada smo pobijedili Belgiju sa 4:2.

"Reprezentacija Belgije je mnogo jača u gostima i zato nas očekuje veoma teška utakmica sdanas u Zenici, izjavio je selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Miroslav Blažević". na press-konferenciji uoči kvalifikacijskog meča između BiH i Belgije večeras na Bilinom polju. Selektor bh. reprezentacije smatra da nas očekuje možda i teži posao nego u prvom meču u Genku, kada je BiH pobijedila sa 4:2.

Ćiro je izjavio da je največa prednost naše reprezentacije jedinstvo koje vlada među igračima, te da je ključ pobjede u bespoštednoj borbi.

U bh. taboru smatraju da će Belgijanci od prve minute krenuti ofanzivno

"Sigurno je da Belgijanci neće kalkulirati. Ali mi sada ne treba njima da se prilagođavamo. Trebamo igrati svoju igri i pobijediti, dodao je Blažević. Kazao je da je razmišljao o defanzivnoj taktici, ali da je na kraju odlučio da postavi napadačku formaciju, ponajviše zbog navijača. Publika je najvažnija i ona je ta zbog koje se igra nogomet. Sigurno je da naši navijači žele da vide svoju superiornu momčad, koja će na početku Belgijancima dati do znanja da nemaju šta da traže u Zenici. Bit će teško, ali vjerujem u uspjeh, rekao je Blažević.

Kada je u pitanju sastav, Blažević je naglasio da je i dalje neizvjestan nastup kapitena Emira Spahića. No, vjeruje da će moći pomoći reprezentaciji u sutrašnjem meču. Spahić želi da igra, mada se ljekar s tim ne slaže. Sada nisam siguran, ali postoji vjerovatnoća da riskiramo, rekao je bh. selektor. On je dodao da je u prvom meču bio oduševljen nastupom Sanela Jahića, koji će sutra imati zagarantirano mjesto u prvom timu. Za razliku od prvog susreta u Genku, u timu će biti i Elvir Rahimić, dok definitivno neće moći nastupiti povrijeđeni Zlatan Muslimović.

U današnjem meču protiv Belgije reprezentacija BiH bi trebalo da nastupi u sljedećem sastavu: Supić, Pandža, Nadarević, Spahić, Jahić, Berberović, Rahimić, Muratović, Misimović, Ibričić i Džeko. Susret između BiH i Belgije na rasporedu je u 20.45 sati na stadionu Bilino polje.

Belgijanci odbili trenirati!

Nogometni reprezentativci Belgije odbili su trenirati ukoliko im Savez ne isplati zaostatke u visini od 1414 eura ''po glavi'' koji datiraju još od OI u Pekingu.
Vršitelj dužnosti dopredsjednika belgijskog Saveza Rond van der Berglunden, iz briselskog je zatvora dao izjavu kako nije problem u novcu nego u stavu pojedinih igrača koji su odbili poslušnost dan uoči susreta te naglasio kako će sankcije UEFE biti rigorozne ukoliko štrajk odmah ne bude obustavljen.

Umjesto planiranog treninga reprezentativci Belgije su se uputili u obližnji ugostiteljski lokal.

Rahimić: Pobjeda otvara vrata Svjetskog prvenstva

"Idemo od utakmice do utakmice. Najbitnije je da mi pobijedimo, a poslije ćemo razmišljati o kombinacijama", kaže Rahimić, koji se u potpunosti oporavio od povrede, te će zaigrati od prve minute.

"Puno je teže gledati utakmicu, jer su emocije i nervoza zaista itekako prisutni. Više bih volio da sam igrao i da sam mogao pomoći, ali najbitnije od sve ga je da smo pobijedili", rekao je Rahimić za Oslobođenje.

Rahimić kao i svi u taboru bh. selekcije tvrdi da će meč protiv Belgije u Zenici biti mnogo teži od onoga u Genku, ali da je on optimista.

"Njima je ova utakmica posljednja šansa, ali uvjeren sam da ćemo, uz pomoć naših navijača, koji su najbolji na svijetu, ponovo slaviti i pokazati da zaista vrijedimo, riječi su Rahimića, koji je pohvalio svoju zamjenu u Genku - Sanela Jahića.

"Jahić je odigrao odlično, zabio je gol, pozatvarao sve što je mogao i zaista sam sretan zbog njega. Uostalom, jako je bitno da u timu postoji zdrava konkurencija", a kod nas je tako, rekao je na kraju Rahimić.

ftv/sportin.ba/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije