Bh. timovi na evropskom ispitu

Radiosarajevo.ba
Bh. timovi na evropskom ispitu

Večeras se igraju prve utakmice drugog pretkola novooformljene Lige Evrope, gdje će Bosna i Hercegovina imati tri predstavnika od čega su se dva direktno plasirala u drugo pretkolo, dok je Široki brijeg do druge stepenice morao preći Banats.

Sarajevo - Spartak Trnava

Nogometaši Sarajeva će na stadionu Asim Ferhatović Hase dočekati ekipu Spartaka iz Trnave. Slovaci su u prvom pretkolu izbacili azerbejdžanski Inter Baki ukupnim rezultatom 5-2.

Trener Bordo tima Mehmed Janjoš posmatrao je prvu utakmicu između Spartaka i Intera u Trnavi.

"Mogu reći da je ekipa Spartaka vrlo borbena i disciplinovana u igri. Utakmica će biti veoma borbena i teška, ali nadam se da sam našao recet za njihovu igru i da možemo doći do pobjede. Usput očekujem fer pley kako na terenu, tako i na tribinama.", rekao je Janjoš.

"Ovo je tek prvo poluvrijeme. Ako želimo dalje, u revanšu ćemo sigurno morati igrati bolje nego u Sarajevu", rekao je Janjoš.

"Moramo hladne glave ući u utakmicu i pripaziti da nas ne ponese veliko samopouzdanje. Spartak je jako dobra ekipa što su i dokazali u dvije utakmice protiv Bakua, ali i mi imamo svoje adute", rekao je kapiten tima sa Koševa Muhamed Alaim.

Sarajevo će u ovaj susret ući bez povrijeđenih Alena Škore i Faruka Ihtijarevića.

Utakmica između Sarajeva i Spartaka počinje u 20,30 sati.

AaB Alborg - Slavija

Osvajač Kupa Bosne i Hercegovine ekipa Slavije svoju prvu utakmicu u Ligi Evrope igra u Alborgu. Danci su prošle sezone izbacili bh. prvaka Modriča Maksimu, a poslije ostavili dobar utisak i u grupnoj fazi Lige prvaka.

"Alborg je individualno jači. Brzi su, agresivni, opasni u skokovima, dakle, imaju sve ono što krasi jedan tim. Ipak, nadam se da možemo iznenaditi agresivnom igrom i doći do povoljnog rezultata. Minimalan poraz ostavio bi nadu da na Koševu možemo prirediti iznenađenje", rekao je šef stručnog štaba Zoran Erbez za Dnevni Avaz.

Erbez zbog povreda neće moći računati na golman Ratko Dujković, Sretko Vuksanović, a zbog karona neće moći nastupiti Vukašin Benović.

Susret Alborg - Slavija igra se 19,30 sati.

Sturm - Široki Brijeg

Ekipa Širokog Brijega koja je u prvom pretkolu izbacila Banants, u drugom kvalifikacionom dijelu imać puno teži posao protiv Sturma iz Graza za koji nastupa naš reprezentativac Samir Muratović.

Vezano: Široki prošao dalje

Upravo u Muratoviću trener Širokobriježana Ivica Barbarić vidi najveću prijetnju: "Ako uspijemo zaustaviti Muratovića, napravili smo pola posla. Odlično poznajem momčad Šturma, gledao sam ih i protiv Verdera u njihovoj generalci. Riječ je o vrlo mladoj i discipliniranoj ekipi."

"Odlično poznajem momčad Šturma, gledao sam ih i protiv Verdera u njihovoj generalci. Znam kako da se suprotstavimo protivniku. Jasno, za to će mi trebati maksimalan angažman svih mojih igrača koji dobiju povjerenja", dodaj je Barbarić za Avaz.

Utakmica u Grazu počinje u 19,30 sati. a prema pisanju štampe u BiH Široki brijeg će imati veliku podršku na UPC areni.

Televizijskih prenosa ovih utakmica, na žalost neće biti.

Susreti drugog pretkola Lige UEFA:

Sliema - M. Netanya 0:0
Crusaders - Rabotnicki 1:1
Zestafoni - Helsingborg
Milano - Slaven Koprivnica
Naftan - AA Gent
Žilina - Dacia Chişinău
Flamurtari - Motherwell
Liepājas Metalurgs - Dinamo Tbilisi
Sevojno - Kaunas
Dinamo Minsk - Tromsø
Honka - Bangor
Donetsk - MTZ-RIPO
FC Zimbru Chişinău - Paços de Ferreira
Skonto - Derry
Bnei Yehuda - Dinaburg
Rosenborg - Qarabağ
Anorthosis - FK Petrovac
Vėtra - HJK
Sūduva - Randers
Elfsborg - Haladás
Cherno More - Iskra-Stali
Sigma - Fram
Rapid Wien - Vllaznia
Sturm - Široki Brijeg
Basel - FC Santa Coloma
Steaua - Újpest
Omonia - HB
Tobol - Galatasaray
AaB - Slavija
Legia - Olimpi
Gorica - Lahti
Differdange - Rijeka
Rudar Velenje - Crvena Zvezda
Brøndby - Flora
Sarajevo - Spartak Trnava
Juvenes/Dogana - Polonia Warszawa
Falkirk - Vaduz
NAC - Gandzasar
St Patrick's - Valletta
KR - Larissa

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije