Bh. reprezentativci stigli iz Belgije

Radiosarajevo.ba
Bh. reprezentativci stigli iz Belgije

Fudbalska reprezentacija BiH stigla je u Sarajevo. Na Sarajevskom aerodromu dočekao ih je veliki broj građana. Naši igrači sinoć su ostvarili treću pobjedu u okviru kvalifikacija za Svjetsko nogometno prvenstvo 2010. godine u Južnoafričkoj Republici.

"Dobili smo tri boda, ali to ne znači da se možemo opustiti. Imamo velike ambicije za sljedeću utakmicu i želimo još tri boda u Zenici", izjavio je po dolasku na aerodrom naš reprezentativac Miralem Pjanić.

Edin Džeko je rekao da su bh. navijači u Genku nosili naše reprezentativce svih 90 minuta i da su zahvaljujući njihovoj podršci uspjeli pobijediti.

Selektor reprezentacije Miroslav Blažević izjavio je da je najjači motiv našim igračima u Belgiji bila želja da donesu radost narodu u BiH,. S aerodroma igrači su se uputili u hotel "Hercegovina", gdje će se odmarati do sljedeće utakmice - protiv Belgijanaca na Bilinom polju u Zenici

Pobjeda fudbalske reprezentacije proslavljena je u cijeloj BiH. Posebna atmosfera bila je ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu, gdje su građani mogli pratiti utakmicu na videozidu. Pobjeda je proslavljena i u Zenici, Tuzli, Bihaću i Mostaru. Slavilo se sinoć i u Srednjobosanskom kantonu.

Bez Spahića u Zenici!

Emir Spahić, prema pisanju portala sportsport.ba , nakon utakmice u Genku povrijedio je skočni zglob lijeve noge i obje potkoljenice. Dodatnim ljekarskim pregledom ustanovljeno je da kapiten naše reprezentacije neće igrati u Zenici.

Incident u Travniku


Za razliku od većine gradova koji su mirno i dostojanstveno slavili pobjedu, skupina huligana u Travniku napala je ekipu FTV-a te im oštetila automobil. Prvo je napadnuto vozilo s registarskim oznakama iz Novog Mesta, da bi nakon toga huligani iz travničkog naselja Kalibunar, predvođeni Amarom Kadirićem, bez ikakvog povoda, fizički napali ekipu FTV-a, pokušavši im prevrnuti automobil. Na automobilu je pričinjena znatna materijalna šteta. Nažalost, niko od velikog broja prisutnih nije pokušao pomoći novinarima. Slučaj je prijavljen policiji.

ftv/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije