Bh. reprezentativac u nemilosti navijača: Izviždali ga, pa se rasplakao

Radiosarajevo.ba
Bh. reprezentativac u nemilosti navijača: Izviždali ga, pa se rasplakao
/ Riad Bajić u dresu Konyaspor

Riad Bajić, fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine, u nemilosti je navijača Konyaspora.

Bajić je upravo u dresu Konyaspora prije dvije i pol godine stigao do reprezentacije Bosne i Hercegovine. Tada je bio idol navijača i jedan od najboljih igrača kluba. Na kraju te sezone za pet i pol miliona eura otišao je u Udinese, ali se u Italiji nije naigrao. Nakon samo pola godine vratio se u Tursku na posudbu u Basaksehir, u kojem je proveo godinu i pol.

Ni ove sezone u Udinama nisu računali na njega pa mu je priliku za veću minutažu ponudio bivši klub Konyaspor. Međutim, on ove sezone nije ni sjena igraču koji je u dvije sezone zabio 29 golova i ostvario 11 asistencija. Povratkom u Konyaspor odigrao je 15 utakmica i zabio jedan gol. 

Potpuno se slomio na posljednjoj utakmici, pred svojim navijačima protiv Trabzonspora. U 61. minuti pri rezultatu 0:1 izlazio je iz igre, a bijesni navijači ispratili su ga zvižducima. Turski mediji pišu da je 25-godišnji Bajić to teško podnio i da se rasplakao na klupi za rezervne igrače.  

U Konyasporu je do kraja sezone, a ugovor s Udineseom ima još dvije i po godine. Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine je dosad odigrao 12 utakmica, prenosi Index.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije