Bh. kadeti će trećeg aprila saznati imena protivnika

Radiosarajevo.ba
Bh. kadeti će trećeg aprila saznati imena protivnika
Kadetska reprezentacija Bosne i Hercegovine izborila je učešće na Europskom prvenstvu koje će se ove godine održati u Hrvatskoj.

I pored minimalnog poraza od Engleske u posljednjem kolu Elitne runde kvalifikacija, bh. kadeti su osigurali plasman među 16 najboljih timova Europe.

Bit će to drugi nastup za našu U-17 selekciju na Europskom prvenstvu, nakon prošlogodišnjeg debija, kojem je domaćin bio Azerbejdžan.

Osim izabranika Sakiba Malkočevića na smotri najboljih evropskih kadetskih selekcija pored domaćina Hrvatske učestvovat će Engleska, Farska Ostrva, Francuska, Njemačka, Mađarska, Italija, Holandija, Irska, Škotska, Norveška, Srbija, Španija, Turska i Ukrajina.

Žrijeb grupa za Europsko prvenstvo koj će se igrati od 3. do 19. maja ove godine održat će se 3. aprila, a zanimljivo da će se pet najboljih selekcija s ovog kontinentalnog šampionata plasirati na Mundijal za kadete kojem je ove godine domaćin Indija, piše Sport1.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije