Bh. hakleri savladali reprezentaciju Srbije u Novom Sadu

0
Radiosarajevo.ba
Bh. hakleri savladali reprezentaciju Srbije u Novom Sadu
Foto: Facebook / Ilustracija

Futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine je nakon dva kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo na maksimalnom učinku, pošto je večeras u Novom Sadu ostvarila veliki trijumf savladavši domaću Srbiju sa 2:4.

Inače, naši momci su u ovaj meč ušli dosta oslabljeni zbog problema sa korona virusom, te su igrali bez kapitena Anela Radmilovića, golmana Stanislava Galića i Marija Aladžića, ali su uprkos svemu stigli do pobjede koja predstavlja veliki korak ka plasmanu na Euro!

Reprezentacija BiH je na početku utakmice uzdrmala okvir gola Srbije. Golman Milanović poslao je lotpu prema Kahvedžiću i pogodio stativu. Nakon toga Zmajevi nisu napravili ništa, a domaći su zaprijetili u dva navrata preko eksplozivnog Lazarevića. Arnautović je u 6. minuti glavom pogodio za vodstvo BiH od 1:0, piše SCsport.

Srbija je nakon gola ponovo imala inicijativu, a najopasniji bio je Rakić, koji je imao nekoliko šansi, ali na golu je bio odličan Milanović.

Nakon nekoliko šansi na obje strane, pet minuta prije kraja golman Milanović je zadobio povredu malog prsta. Izgledalo je kao lom, ali je golman našeg tima tražio samo da mu se mali prst spoji s prstenjakom, tako da se vratio na gol.

Tri minute prije kraja Josip Sesar je izašao sam na golmana Srbije, ali je poslao loptu pored gola. Domaći su izjednačili na 1:1 preko Pršića u 18. minuti, ali prije odlaska na odmor Jelić je probio po desnoj strani i zakucao loptu u mrežu za novo vodstvo izabranika Ive Kreze.

Već u prvoj minuti drugog poluvremena Ivanković je ukrao jednu loptu i pogodio za 1:3. U 23. minuti Hrkač je pogriješio, a to je iskoristio Rakić i smanjio na 2:3.

Srbija je u nastavku imala veliku šansu preko Aleksića, koji se dobro ubacio, ali je loše zahvatio loptu. Na drugoj strani Zmajevi su odigrali odličnu akciju, ali je Ramić u posljednji trenutak intervenisao ispred Josipa Sesara.

Ivanković je u 34. minuti svojim drugim golom povisio na 2:4. U posljednjim minutama domaći su krenuli na sve ili ništa kada je Rakić obukao golmanski dres, ali nisu uspjeli ugroziti prednost naših momaka, koji slave sa 2:4.

Tako je napravljen i veliki korak ka plasmanu na Euro, pošto je ovo druga pobjeda za Krezine Zmajeve u dva meča kvalifikacija, koji su u prvom kolu prije nekoliko dana s 2:1 nadigrali Sjevernu Makedoniju.

BiH dakle ima šest bodova i na vrhu je tabele, a Srbije je ostala na jednom bodu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije