Bh. fudbalerke će odmjeriti snage protiv Ukrajine

Fena
Bh. fudbalerke će odmjeriti snage protiv Ukrajine
Ženska seniorska fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra će odigrati prijateljsku utakmicu protiv Ukrajine.

Ženska reprezentacije već tri dana nalazi se na priprema u Trening centru Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine  u Zenici, gdje će sutra u prijateljskoj utakmici odmjeriti snage sa selekcijom Ukrajine.

Bit će to prilika da selektorka Samira Hurem testira igračice pred važnu utakmicu u okviru kvalifikacija za evropsko prvenstvo s reprezentacijom Srbije.

"Utakmica s Ukrajinom nam je sjajna prilika da sagledamo koliko trenutno vrijedimo i ovo nam je dobar test pred kvalifikacioni susret sa Srbijom. Gošće iz Ukrajine su izuzetno jak protivnik. Žao mi je što mi nećemo biti kompletne za subotnji meč, jer imamo problem što utakmica nije u FIFA terminu i nismo mogli da računamo na igračice iz inostranstva, osim Milene Nikolić. Ali šta je tu je, i ovo će biti kvalitetna provjera za sve djevojke koje su na širem spisku, kao i za mlađe igračice. Nama treba ozbiljnijih utakmica i hvala Savezu što nam je omogućio ovu provjeru", rekla je za Fenu Hurem.

Prijateljska utakmica Bosne i Hercegovina - Ukrajina igrat će se na glavnom terenu Trening centra u Zenici sutra, s početkom u 17.00 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije