Bez pogodaka na Bilinom Polju, slijedi Lisabon

Radiosarajevo.ba
Bez pogodaka na Bilinom Polju, slijedi Lisabon


Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine odigrala je bez pogodaka protiv Portugala u prvom susretu baraža odigranom na stadionu Bilino Polje u Zenici.

Izabranici Paula Benta su dominirali od samog početka susreta. Prvu ozbiljniju priliku gosti su imali preko Meirelesa koji je dobro šutirao, ali Begović još bolje odbranio.

Igrala se sedamnaesta minuta kada je Salihović grubo zaustavio Ronalda, te mu je engleski sudija Howard Webb pokazao žuti karton. Salihović, koji je bio među devet igrača našeg državnog tima kojem prijeti suspenzija, će tako propustiti uzvratni susret u Lisabonu.

Par minuta kasnije Postiga je, na ubačaj Nanija, pokušao škaricama, ali srećom po izabranike Safeta Sušića, loptu nije dobro zahvatio.

Polovinom prvog dijela Ronaldo se našao u dobroj prilici, ali je Zahirović požrtvovano uklizao i izblokirao Ronaldov udarac.

Do kraja prvog dijela treba istaći da su po žuti karton dobili Postiga i Jahić.

U nastavku susreta bolja igra našeg državnog tima koji je krenuo nešto ofanzivnije.

U dobrim prilikama našli su se Postiga koji je nakon gužve u šesnaestercu loše šutirao i Ronaldo, koji je pokupio loptu na centru došao do šesnaesterca, ali je njegov udarac zaustavio Begović.

Najbolju priliku za Bosnu i Hercegovinu imao je Ibišević koji je loše primio loptu na sedam metara od Patricijevog gola i šutirao pored stative.

Na drugoj strani pokusao je Meireles, ali nije uspio iznenaditi našeg golmana.

Deset minuta prije kraja utakmice Ibišević se našao u dvije dobre prilike. Prvo mu je Alves skinu loptu sa noge u trenutku šutiranja, a drugi put je Vedo izašao sam ispred Patricija, ali, je, nažalost, loše šutirao preko gola.

Treba istaći da su Portugalci dobro uradili zadaću i odlično čuvali našeg najopasnijeg igrača, Edina Džeku tokom svih 90 minuta.

Uzvratni susret igra se 15. novembra na stadionu Luz u Lisabonu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije