Bez pobjednika na El Madrigalu i Old Traffordu

Radiosarajevo.ba
Bez pobjednika na El Madrigalu i Old Traffordu

Zanimljivo je bilo na El Madrigalu gdje su Villarreal i Arsenal odigrali bez pobjednika 1:1 tako da ćemo ime putnika za polufinale saznati tek nakon uzvrata na Emiratesu za osam dana.

Prvo poluvrijeme otvoreno je dominacijom španjolske momčadi koja je do prednosti došla već nakon 10 minuta igre. Giuseppe Rossi je dodao loptu do Marcosa Senne kojeg Arsenolava obrana nije ozbiljno shvatila, a naturalizirani Brazilac je neobranjivo odapeo s 25 metara, Song je zakasnio u blok, a Almunia ostao nemoćan. Arsene Wenger nije imao sreće u ovoj utakmici. Zbog ozljeda Almunie i Gallasa francuski stručnjak je bio prinuđen izvršiti dvije izmjene već u prvom poluvremenu u kojem je njegova momčad bila u podređenom položaju.

U drugom poluvremenu Topnici se bude, a pogodak za 1:1 pravo je nogometno remek-djelo Emannuela Adebayora koji loptu upućenu od Fabregasa prima prsima u šesnastercu, a zatim prelijepim makazicama šalje loptu u suprotni kut domaćeg vratara Diega Lopeza.

U posljednjih 20-ak minuta trener žute podmornice Manuel Pellegrini pružio je priliku Robertu Piresu da zaigra protiv momčadi u kojoj je proveo šest najljepših godina svoje karijere no do kraja susreta rezultat ostaje nepromijenjen.

Manchester Utd. - Porto 2:2

Iako je u konačnici jedva izbjegao poraz i sa Manchester Unitedom remizirao rezultatom 2:2, Porto je večeras odigrao zaista brilijantan meč na Old Traffordu gdje je u potpunosti nadigrao aktuelnog prvaka Evrope.

Gosti su prvi došli u vodstvo. Naime, nakon drugog kornera je loptu pokušao da iznese Cristiano Ronalda, a nakon što ju je on prokockao isto je ponovio i Jonny Evans što na najbolji mogući način koristi Cristian Rodrigues i u padu sa desetak metara sjajno šutira i zatresa donji desni ugao gola Uniteda za kojeg je otvaranje ovog meča ličilo na pravi pakao.

U 15. minuti nevjerovatnu grešku pravi njegov Bruno Alves koji bez gledanja vraća loptu svom golmanu, ne znajući pri tome da se iza njega nalazi Wayne Rooney koji bez većih problema koristi ovaj veliki poklon i matira Heltona za 1:1.

Gledaoci na Old Traffordu do novog pogotka čekali su sve do 85. minute. Gary Neville je izveo aut, sjajno reagovao Rooney i petom loptu produžio do Carlosa Teveza koji je zapucava za vodstvo Vragova od 2:1.

Ipak, radost domaćih kratko je trajala. Minut prije isteka regularnog dijela utakmice, na centaršut Gonzaleza, odlično reaguje rezervista Mariano koji se dobro snalazi ispred Van der Sara i ugurao loptu u mrežu.

Sportin.ba/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije