Bez navijača Sarajeva na Grbavici

Radiosarajevo.ba
Bez navijača Sarajeva na Grbavici


Na današnjem sastanku članova Komiteta za normalizaciju Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, odlučeno je kako ovo tijelo neće mijenjati raniju odluku o zabrani organizovanog dolaska gostujućih navijača na utakmicama Premijer lige i Kupa BiH.

Odlukom je, dakle obuhvaćen i devedesetosmi gradski derbi koji će se igrati na Grbavici, a kojem neće prisustvovati navijači Sarajeva.

"Razgovarali smo, ali stav Komiteta je da u ovom momentu ne možemo promijeniti odluku koju smo donijeli prije mjesec dana. Bez obzira što cijenimo instituciju kao što je derbi i što su poduzeti svi napori da se sve organizuje u najboljem redu, jednostavno nismo mogli diskreditovati našu odluku“, rekao je Darko Ljubojević, potpredsjednik Komiteta za normalizaciju N/FS BiH, a prenio SCsport.

Prema njegovim riječima Željezničar, kao organizator derbija, nije dobio nikakve posebne upute o organizaciji utakmice, te da je svjestan specifičnosti situacije oko gradskog derbija.

Dakle, Komitet ne može zabraniti nikome da kupi ulaznicu, ali neće biti dozvoljen organizovan dolazak navijača.

Susret između Željezničara i Sarajeva na rasporedu je 5. novembra.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije