Bez gostujućih navijača i u Hrvatskoj

Radiosarajevo.ba
Bez gostujućih navijača i u Hrvatskoj


Da probleme sa huliganima nema samo Bosna i Hercegovina, pokazali su i naši zapadni susjedi koji su također zabranili gostujućim navijačima prisustvo na utakmicama do kraja sezone.

Navijači pojedinih klubova u Hrvatskoj su namjerno bacali baklje u teren sa ciljem prekida utakmice.

Taj prijedlog je dali su predsjednik Udruge prvoligaša Branko Laljak i povjerenika za takmičenje Josipa Breznog, a jednoglasno ga je prihvatio Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza (HNS), javljaju hrvatski mediji.

"Vlada opća zabrinutost u Savezu jer postupci službenih osoba koje prekidaju utakmice imaju snažan utjecaj na cijelo natjecanje. Aktivirali smo ovu snažnu mjeru, ali provedbu tek moramo potvrditi s policijom i klubovima. Ako bude sve u redu na snagu bi trebala skupiti sutra", rekao je povjerenik za sigurnost HNS-a Zoran Cvrk za tportal i dodao: "Provodit će se samo na utakmica na kojima procjenjujemo kako su visoko rizične, a Udruga prvoligaša je tražila i rigidniji pristup."

Na sastanku s policijom utvrdit će se koje utakmice do kraja sezone nose titulu visokorizičnih i na njih bi se trebala primijeniti mjera zatvaranja navijačke tribine. Ista situacija vrijedi i za utakmice u Kupu, piše index.hr.

"Smatram da su reakcije brojnih navijača primarno uzrokovane stanjem u hrvatskom nogometu. Trebamo se baviti osnovnim pitanjem regularnosti natjecanja, a ne posljedicama tog problema. Kada bude pravde i poštenja u hrvatskom nogometu, tada će, vjerujem, i navijači prestati izražavati svoje nezadovoljstvo", rekao je uoči donošenja odluke predsjednik Uprave Hajduka Hrvoje Maleš, a prenosi jutarnji.hr.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije