Bez glasanja o povjerenju Markoviću

Radiosarajevo.ba
Bez glasanja o povjerenju Markoviću

Na redovnoj skupštini Hrvatskoga nogometnog saveza (HNS) nije se glasovalo o povjerenju predsjedniku HNS-a Vlatku Markoviću, a nakon što taj prijedlog nije uvršten u dnevni red, dio delegata napustio je sjednicu. 

Na skupštini je sudjelovao 51 od 52 zastupnika, a predsjednik Hajduka, Hrvoje Maleš, istaknuo je da se napokon mora raspraviti o kriminalu u sportu. 

"Potpredsjednik saveza je u zatvoru, a sudačka komisija je raspuštena zbog primanja mita, a mi govorimo o bojanju kuće koja je bez temelja. Nadam se da će UEFA-in delegat koji prati ovu sjednicu prenijeti svojim šefovima da je potpredsjednik Saveza u zatvoru zbog korupcije", rekao je Maleš, javila je Hina. 

Skupštini se obratio i predstavnik NS Splitsko-dalmatinske županije, Nikola Tokić, koji je rekao da je situacija u hrvatskom nogometu očajna, te pozvao predsjednika Vlatka Markovića i glavnog tajnika Zorislava Srebrića da odstupe. 

Nakon toga pozvao je sve istomišljenike da napuste sjednicu Skupštine, što su učinili Maleš i još neki protivnici sadašnjeg vodstva HNS-a. 

To je potaknulo izvršnog predsjednika Dinama Zdravka Mamića, kojeg se smatra najmoćnijim čovjekom u hrvatskom nogometu, da održi govor u kojem je one koji su napustili sjednicu nazvao "luzerima". Ponovio je optužbu da je predsjednik Hajduka, Hrvoje Maleš tražio od njega da Hajduku pusti da osvoji Kup, budući da će Dinamo ionako biti prvak. 

"Ovi koji su otišli razmišljaju samo o novcu HNS-a. Vlada treba pomoći hrvatskom sportu, ali moramo raditi zajedno. Problem nije u ljudima koji su ostali na Skupštini", zaključio je Mamić. 

Prije desetak dana zbog primanje mita i zlouporabe položaja i ovlasti uhapšeni su dopredsjednik HNS-a i bivši nogometni sudac Željko Širić, te predsjednik Sudačke komisije Stjepan Djedović. Širić i Djedović uhapšeni su nakon što su od prikrivenog USKOK-ova suradnika, a riječ je o predsjedniku Hajduka Hrvoju Malešu, uzeli 30.000 eura za suđenja na utakmicama prve Hrvatske nogometne lige.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije