Benzema u Realu i Ribery želi u Madrid

Radiosarajevo.ba
Benzema u Realu i Ribery želi u Madrid

Dosadašnji Lyonov napadač Karim Benzema najnoviji je član Real Madrida. Oba su kluba potvrdila transfer, a Francuza prije potpisa šestogodišnjeg ugovora vrijednog približno 40 miliona eura čeka još samo formalnost liječničkog pregleda...

Sada već ubojitoj navali slavnog Real Madrida pridružio se francuski reprezentativac Karim Benzema. 21-godišnji će napadač ovih dana odraditi ljekarski pregled i potom staviti svoj potpis na ugovor kojim će vjernost Kraljevskome klubu obećati na idućih šest godina.

Dojučerašnji Lyonov igrač slijedio je stope Kake, Cristina Ronalda i Raula Albiola te postao novo višemilijunsko pojačanje u svlačionici Santiago Bernabeua.

"Lyon Karimu želi što više uspjeha u Real Madridu", piše u službenom priopćenju višestrukih prvaka Francuske, u kojem se dodaje da će od Benzemine prodaje, ovisno o raznim bonusima, zaraditi i do 41 milijun eura.

Od Benzeme se oprostio i Lyonov trener Claude Puel: "Igranje u Realu pružit će mu brojne perspektive i izazove, a bit će okružen uistinu velikim igračima. To će mu biti korisno iskustvo. Snažan je karakter i mislim da se može nositi s izazovom jer ima sve što mu je potrebno za uspjeh".

"To je velika prilika za Karima i nadam se da će se pokazati u najboljem svjetlu", zaključio je Puel.

Tom su viješću potvrđene riječi predsjednika Real Madrida Florentina Pereza, koji je poslije Kakinog predstavljanja najavio da novo ime stiže "danas ili sutra". Veliku je ulogu pri Benzeminom dolasku odigrao i njegov sunarodnjak Zinedine Zidane, koji radi u upravi madridskog kluba.

Ribery: "Ili Real ili ništa"

"Odlučio sam, želim da idem", istakao je Ribery u izjavi za francuski dnevnik "L'Equipe" i odbacio mogućnost da Bayern zamijeni nekim drugim klubom osim Realom.

"Ili Real ili ništa", kazao je 26-godišnji Ribery.

Real je u ljetnom prijelaznom roku, pored Benzeme već izdvojio ogroman novac za dovođenje Kake iz Milana, Cristiana Ronalda iz Manchester Uniteda, i Raula Albiola iz Valencije

sportnet.hr/fena/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije