Benzema: Od 15. godine sanjam da igram za Real

Radiosarajevo.ba
Benzema: Od 15. godine sanjam da igram za Real

Lideri madridskog Reala predstavili su u četvrtak pred 20.000 ljudi na Santiago Bernabeu i četvrto ovosezonsko pojačanje, francuskog napadača Karima Benzemu (21).

Benzema, koji je madridski klub pojačao za minimalnih 35 (s maksimalnim premijama 41) miliona eura odštete već duže je vrijeme bio metom najvećih svjetskih klubova, a sada je otkrio konkretno čije je sve ponude imao na stolu.

"Puno me klubova kontaktiralo, poput Manchester Uniteda, Intera iz Milana i Barcelone, ali ja sam odlučio doći u Real. Sanjao sam o igranju za Real još otkako sam imao 15 godina", rekao je Benzema.

"Ne mogu obećavati puno golova, iako se nadam da ću ih puno zabiti. Mislim da će ekipa s igračima poput Kake, Ronalda i Raula biti vrlo lako zabiti golove. Svjestan sam velike konkurencije u klubu, kao i činjenice da možda neću uvijek igrati, ali ja sam borac i borit ću se za svoju poziciju, tako da mi to neće biti problem", dodao je francuski napadač.

Još uvijek ne zna koji bi broj odabrao obzirom da su oni najatraktivniji zauzeti. Blizu je da uzme 19-icu, broj koji je dosad nosio Klaas-Jan Huntelaar.

Predsjednik Reala Florentino Perez predstavio je Benzemu kao “najboljega mladog igrača francuske lige”, a napadač je izrazio sreću i zahvalnost što je dobio priliku igrati u “najboljem klubu na svijetu”.

Vrlo sam sretan što ću igrati u istom klubu kao i moji najveći nogometni idoli: Zidane i Ronaldo Lima. Hvala ti, Florentino Perez, što si mi to omogućio", rekao je Francuz pred okupljenom gomilom.

sportal.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije