Bento: BiH zaslužuje najveći respekt

Radiosarajevo.ba
Bento: BiH zaslužuje najveći respekt


Selektor nogometne reprezentacije Portugala Paulo Bento bio je zadovoljan nakon ždrijeba u Krakowu koji je njegovoj reprezentaciji za protivnika dodijelio Bosnu i Hercegovinu...

"Bosna je jaka kao i svaki drugi protivnik kojeg smo mogli dobiti. Najbitnije je da mi brinemo o sebi i odigramo svoju igru", bila je prva reakcija Paula Benta nakon krakowskog ždrijeba.

Portugal i Bosna i Hercegovina će se dva puta u dvije godine sresti u baražu za jedno veliko takmičenje. Prije dvije godine je Portugal bio uspješniji i izborio Mundijal u Južnoj Africi. Naša reprezentacija sada želi revanš.

"Sada ćemo se baciti na proučavanje njihove igre. Vidjećemo gdje su najjači, proučićemo sve njihove individualne i kolektivne kvalitete. Mislim da BiH zaslužuje najveći mogući respekt", zaključio je Bento.

Almeida: Dobro je što prvu utakmicu igramo u BiH

Jedan od najboljih igrača nogometne reprezentacije Portugala Hugo Almeida nije se mnogo žalio na današnji ždrijeb baraža.

"Za mene je ždrijeb normalan, ništa posebno. Znamo da su svi protivnici koje smo mogli dobiti teški. Bosna ima odlične igrače, ali mislim da se i oni trebaju bojati nas kao i mi njih. Morat će igrati protiv igrača kao što su Ronaldo ili Nani", istakao je napadač Bešiktaša nakon što je saznao ime protivnika.

"Mislim da je bolje što ćemo prvu utakmicu igrati u Bosni. U slučaju da budemo imali negativan rezultat pred svojim navijačima ga možemo dostići", zaključio je Hugo Almeida.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije