Rezultat bolji od dojma: Arsenal remizirao u Rimu

0
Radiosarajevo.ba
Rezultat bolji od dojma: Arsenal remizirao u Rimu
Foto: EPA-EFE / Arsenal remizirao u Rimu

U prvoj utakmici šesnaestine finala Europa lige Arsenal je s Benficom na Olimpicu u Rimu odigrao 1-1. Utakmica je iz Lisabona prebačena u Rim zbog pandemije koronavirusa, ali Arsenalu se prednost gola u gostima svejedno broji.

Arsenal je odigrao još jednu blijedu utakmicu, utakmicu u čijem je prvom poluvremenu, na primjer, Bernd Leno imao više dodira s loptom (25) od Bukaya Sake (22) i Pierrea-Emericka Aubameyanga (12).

Da stvar bude gora za Aubameyanga, u 18. minuti je s 5-6 metara trebao loptu ubaciti u praznu mrežu, ali ju je poslao pokraj stative.

Saka je bio bolji, kao što je uostalom već neko vrijeme slučaj kada je riječ o Arsenalovim utakmicama.

U 13 startova na desnom krilu Saka je kao strijelac ili asistent izravno učestvovao u 11 golova. Danas je postigao onaj koji je iznimno važan Arsenalu i koji je Arsenal doveo do remija.

U 58. minuti, nakon loše reakcije Benficine obrane, dočekao je loptu s lijevog krila na drugoj stativi i poravnao na 1-1. Dvije minute ranije Pizzi je iz penala doveo Benficu u vodstvo nakon što je Emile Smith Rowe u vlastitom kaznenom prostoru rukom zaustavio jedan centaršut s desne strane.

Arsenal je utakmicu završio sa samo dva udarca u okvir gola.

No, u Ateni će ipak biti u prednosti…

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije