... / Belmin Halilović: Tražili su mi 5.000 maraka, sada će morati na sud

15. 09. 2020. u 19:07:00 A. S.

Shares: 144

Javnost u Bosni i Hercegovini krajem jula uzburkala je vijest iz Modriče, koja se kasnije proširila u regionu, jer je zbog komentara u kojem je veličao zločinca Ratka Mladić, nogometaš Belmin Halilović dobio otkaz.

U medijima je procurila prepiska između Belmina i njegovog prijatelja Srbina, u kojem je bilo internih šala, gdje je Belmin bio u majici s motivima Srbije, ispod čega je napisao "Živio Ratko Mladić", uz veliki broj smajlija.

Klub iz Modriče je ubrzo reagovao i ostavio ga bez posla ograđujući se od njegovih komentara, a Halilović je nastao živjeti u košmaru. 

Danas nas je kontaktirao i potvrdio da je afera završila na Sudu BiH, te da je tužio dvije osobe bivšeg nogometaša Danijela Pavlovića, zvanog Danu, i menadžera Jasmina Memiševića, za klevetu i ucjenu.

"Sve se ovo nije moglo završiti na drugaćiji način, osim da ih tužim. Pavlović i Memišević su od mene tražili sitan novac, 5.000 maraka, da sliku ne puste u javnost. Kada sam to odbio, oni su moju prepisku sa prijateljem Srbinom, koja je bila interna šala, pustili u javnost. Od tog dana moj život se promijenio. Krio sam se danima zbog njih i sada će morati obojica na sud. Drugog izlaza nemaju", kazao je Belmin Halilović za Radiosarajevo.ba.

Ponovo je podvukao da je imao prepisku sa svojim prijateljem, koji mi je bio jako blizak.

"Bio mi je bukvalno kao brat, dijelio sam sa njim svlačionicu, bio mi je saigrač, dolazio je kod mene kući 1.000 puta, zna moje roditelje, zna da sam se šalio, iskoristio je protiv mene tu sliku. Prvo je on meni poslao link jednog članka vezanog za Nasera Orića u vidu šale, onda sam mu ja uzvratio sa tom slikom i komentarom "Živio Rako Mladić", rekao je Belmin.

On tvrdi da iza svega stoje Pavlović i Memišević, koji su pokušali da ga ucjenjuju prethodno, prije nego što je potpisao ugovor sa Modričom.

Kako kaže, jedan od njih mu je poručio "Bolje ti je sarađuj s njim, uništiće ti život".

"Iza svega Pavlović i Memišević, imam audio snimak gdje čovjek meni prijeti i iznuđuje novac. Imam i razgovor kada mi je njegov čovjek rekao "Bolje ti je sarađuj s njim, uništiće ti život." Sve imam sačuvano, čovjek mi je dao do znanja da mogu imati problem, ali se ja na to nisam obazirao i nisam htio da dajem novac. Smiješan je novac u pitanju, nisu nikakvi milioni, jer on ne može nikakve milione uzeti. Sada idemo na sud", dodao je Halilović. 


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (3)