Belmin Halilović zbog veličanja zločinca Ratka Mladića dobio otkaz u Modriči

Radiosarajevo.ba
Belmin Halilović zbog veličanja zločinca Ratka Mladića dobio otkaz u Modriči
Foto: Facebook / Halilović zbog veličanja zločinca Mladića dobio otkaz u Modriči

Belmin Halilović, fudbaler Bosne i Hercegovine i član Fudbalskog kluba Alfa Modriča, dobio je otkaz u ovom klubu  poslije četiri dana zbog veličanja ratnog zločinca Ratka Mladića.

Kako se navodi, 23-godišnji defanzivac je 10. jula potpisao ugovor sa Modričom, a već dan kasnije internetom je počeo da kruže njegove poruke sa Facebooka, na kojoj se vidi da je u majici sa motivima Republike Srpske i gdje sagovorniku poručuje "Živio Ratko Mladić".

Zbog toga se oglasio i FK Alfa Modriča, koji je obavijestio javnost da je Halilović dobio otkaz poslije četiri dana provedena u klubu.

"Zbog kršenja klupske discipline i nanošenja štete ugledu kluba, klub je odlučio raskinuti ugovor sa ovosezonskim pojačanjem Belminom Halilovićem. Klub se ograduje od takvih i sličnih stvari, te od svojih članova zahteva da se isključivo koncentrišu na sport i profesionalne obaveze koje fudbal nosi", navodi se u saopćenju Modriče.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije