Belgijanci imaju problema sa povredama

Radiosarajevo.ba
Belgijanci imaju problema sa povredama

Tom de Mul je svakako bio zauzet samo sa laganim vježbama ali se nadao da će biti spreman za dvomeč protiv BiH. Nakon ljekarskog pregleda, međutim, definitivno je utvrđeno da Tom de Mul oba meča propušta zbog povrede članka. Selektor Vandereyken odlučio je da neće pozvati zamjenu za njega.

Osim De Mula trening u četvrtak su propustili Kevin Mirallas zbog gripe, te Daniel van Buyten, koji se sutra priključuje ekipi zbog porodičnih problema. Miralles je prošlog vikenda zadobio povredu članka, te je njegov nastup protiv naše selekcije pod velikim znakom pitanja.

Na pitanje novinara hoće li ga i Vandereyken kao i Klinsmann mozda koristiti u špicu Van Buyten je odgovorio: "Nije bitno na kojem ću mjestu igrati, ali nadam se da će naši napadači napraviti dobar posao."

Sigurno je da u Genku neće nastupiti ni Vincent Kompany koji se vratio u Englesku gdje će biti podvrgnut ljekarskom tretmanu, a u taboru crvenih vragova se nadaju da će biti spreman za susret u Zenici. Umjesto njega pozvan je Simaeys iz Bruggea.

Selektor Vandereyken moći će računati na Timmya Simonsa i Toma de Mula koji su se oporavili od lakših povreda.

Belgijski mediji su prenijeli izjavu Miroslava Blaževića na opasku da je njegov bivsi sin iz Nantesa Vercauteren rekao da Belgija ide na 6 od 6.

"Nije mu ta izjava trebala, probudio je inat u meni i mi idemo na 6 od 6, mada ce biti tesko bez 4 standardna igrača. Belgija me fascinirala protiv Španije, a razočarala protiv Slovenije.", rekao je Ćiro Blaževič koji smatra da će naša selekcija biti jača za Elvira Rahimića.

"Mada mi doktor kaže da neće moći, ja kažem da će igrati. Na treningu je stajao odlično i siguran sam da će nam pomoći u Genku", rekao je Ćiro.

sportin.ba/oslobođenje/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije