Belgija - Bosna i Hercegovina 2:4

Radiosarajevo.ba
Belgija - Bosna i Hercegovina 2:4

Foto: Sportsport.ba

Kraj utakmice - Pobjeda
Bosna i Hercegovina je savladala reprezentaciju Belgije u Genku na stadionu "Crytsal arena" sa rezultatom 4:2. Svaka čast našim momcima i navijačima. U srijedu se igra uzvratni susret između ove dvije reprezentacije u Zenicu na Bilinom Polju.

90. minuta.
Wesley Sonck pogađa iz penala nakon što je Adnanu Mravcu dosuđen žuti karton jer je sa leđa povukao Wesley Soncka. Ipak, vodimo sa 4:2..

86. Minut
Zvjezdan Misimović. Bosna i Hercegovina vodi sa 4:1. Sjajna utakmica. Bravo naši.

80. Minut
Sjajan pogodak Zlatana Bajramovića nakon još bolje akcije naših i asistencije Edina Džeke. Bosna i Hercegovina vodi 3:1 u Genku.

78. Minuta
Žuti karton za reprezentativca Belgije - Moussa Dembele.

75. Minut
Sanel Jahić je zatresao mrežu belgijanaca ponovo iz njihovog petrca, a na centaršut Zlatana Misimovića iz slobodnog udarca. Bosna i Hercegovina ponovo vodi rezultatom 2:1

71. Minuta
Utakmica je ipak nastvljena. Ukoliko naši navijači ponove incident, sudac Ivanov je rekao da će prekinuti utkamicu u korist Belgije.

70. minuta
Zlatan Bajramović ušao je u igru umjesto Zlatana Muslimovića. Naši navijači su napravili veliku bakljadu zbog koje je utakmica trenutno prekinuta. Miroslav Ćiro Blažević moli navijače da prekinu bakljadu putem razglasa uz riječi: "Nemojte molim Vas".

65. Minut
Reprezentacija Belgije je izjednačila golom Moussa Dembele u 65. minuti. Poslije primljenog gola u našim redovima žuti karton dobija i Samir Muratović.

63. Minuta
Imali smo 100 postotnu šansu, pucao je Edin Džeko, međutim golman belgijske reprezentacije je krajnjim naporom spasio gol.

60. Minuta
Kapiten reprezentacije Emir Spahić ne može da nastavi igru na žalost, a Miroslav Ćiro Blažević ga zamjenjuje sa Adnanom Mravacom. Žute kartone u našoj reprezentaciji u proteklih nekoliko minuta primila su dva igrača: Zvijedzan Misimović i Senijad Ibričić. Na svu sreću, Misimović nije imao žuti karton ranije, tako da može učestvovati na utakmici u Zenici.

46. Minuta
Počelo je drugo poluvrijeme. Reprezentativci Bosne i Hercegovine su poveli loptu sa centra.

45. Minuta
U toku je poluvrijeme na koje su reprezentativci Bosne i Hercegovine otišli u svlačionicu sa zasluženim bodom razlike. Pored naših reprezentativaca na tribinama stadiona "Cristal arena" se nalazi veliki broj navijača Bosne i Hercegovine. Cijelim tokom utakmice "Cristal arenom-om" je odzvanjalo: Hajmo Bosno, Bosno, Bosno, hajmo Hercegovino i "Bosna, Bosna" ....

35. minut
Marouane Fellaini je grubo startovao na Zvijezdanu Misimoviću i dobio žuti karton. To mu je druga javna opomena u toku ovih kvalifikacija za SP, pa prema tome neće moći igrati za Belgiju u Zenici..

7. minut
Reprezentacija Bosne i Hercegovine na utakmici protiv Belgije u Genku vodi sa rezultatom 1:0. Pogodak je za reprezentaciju Bosne i Hercegovine postigao E.Džeko u 7 minuti susreta.

Nakon dužeg napada Džeko je šutirao sa lijeve strane i pogodio kontra rašnje Stijnenovog gola.

Pratite diskusiju o ovoj utakmici na Forumu Radio Sarajeva

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije